Güneydoğu'da toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor

Suriye üzerinden gelen toz bulutu, Siverek'te günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Toz bulutunun Cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güneydoğu'da toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor

Yetkililerden yapılan açıklamada, mecbur olmadıkça solunum sıkıntısı hastalarının dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Muş'un Varto ilçesinde etkili olan toz bulutu hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde Suriye üzerinden geldiği belirtilen toz bulutu ilçeyi etkisi altına aldı. Gökyüzünün gri renge dönüştüğü ve görüş mesafesinin düştüğü kentte, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Uzmanlar, astım hastası ve çocukların dışarı çıkmamasını tavsiye ederken, toz bulutunun yağması beklenen yağmurla dağılacağı kaydedildi. Toz bulutunun oluşmasının ardından elektrik kesintisi yaşanırken, bir süre sonra ilçede yağmur etkili oldu.

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok yerde olduğu gibi Tunceli'nin Pülümür ilçesi de toz bulutundan etkilendi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi öğleden sonra toz bulutunun etkisinde kaldı. Toz bulutu nedeniyle ilçe merkezi ve çevresi etkilendi. Toz bulutu belirli aralıklarla yağan yağmur nedeniyle zaman zaman çamura dönüştü. Yağışların devam etmesi sayesinde toz bulutunun tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

Elazığ'da akşam saatlerinde toz bulutu kenti kapladı.

Elazığ'ın kent merkezinde ve çevresinde akşam saatlerinden itibaren toz bulutu etkili oldu. Toz bulutu şehri tamamen kaplarken, vatandaşlarda durumdan etkilendi. Toz bulutunun kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden vatandaşlar, bu durumun ekinlere de zarar vermesinden endişe ettiklerini söyledi.

Elazığ ve bölgesinde akşam saatlerinde oluşan toz bulutlarının yarın etkisini yitirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber