SGK'dan Ekin ve Kerem'e müjde

SOSYAL Sigortalar Kurumu'ndan (SGK) Mukopolisakkaridoz (MPS) hastası Ekin Miray Yıldız (7) ve Duchenne Musculer Distropy (DMD) hastalığıyla mücadele eden Kerem Süleymanoğlu (5) gibi çocuklara müjde geldi. Kurum, bir kişinin yıllık maliyeti 1 milyon lirayı geçen iki hastalığın da ilaçlarını geri ödeme kapsamına almaya karar verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2015 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'dan Ekin ve Kerem'e müjde

2 çocukla ilgili Hürriyet'in haberlerinden sonra SGK yetkilileri, Türkiye'de 160 MPS, 30 da DMD hastası çocuk bulunduğunu belirterek, "Üretici firmalarla pazarlık yaptık ve ilaç maliyetini ciddi oranda düşürdük. Artık çocuklarımızın tedavileri sağlanacak" dedi.

Enzim tedavisi görmesi şart

Yağ ve şeker parçalayan enzimlere sahip olmadığı için MPS hastalarının vücutları sağlıklı olarak gelişemiyor. Yürüme ve konuşma gibi fiziksel faaliyetleri yerine getiremiyorlar. Sağlıklı fiziksel gelişim için MPS hastalarına enzim tedavisi uygulanması şart.

Aylık maliyeti 50 bin lira

DMD, nadir görülen, 10-11 yaşında tekerlekli sandalyeye, 15-16 yaşında yatağa bağımlı yapan, 20'li yaşlarda öldüren, yıkıcı, ağır bir kas hastalığı. Bu hastalığı tedavi eden ilacın aylık maliyeti ise 50 bin lira.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber