Diyanet 10 bin kadro istedi

Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, dünkü Bakanlar Kurulu'nda kabine üyelerine brifing verip din görevlisi bulnmayan 10 bin cami için 10 bin imam kadrosu istedi.

Bardakoğlu, TV'lerdeki çoğu zaman kavgayla sonuçlanan dini tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı da kabine üyeleriyle paylaştı. Bardakoğlu'nun, bu işlerin dinle diyanetle ilgisi olmayan kişilerce yapılmaması gerektiği görüşüne kabine üyeleri de destek verirken, Diyanet'in bu konuda daha etkin olması görüşü benimsendi. Hükümet de bu konuda Diyanet'e görev verdi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda, Kızılay gelirlerine önemli vergi muafiyetleri getiren bir yasa tasarısı da ele alındı. Kızılay'a yapılan bağışlarla ilgili yüzde 5'lik vergi indirimini yüzde 257e çıkarıp, Kızılay'ın Afyon Maden Suyu işletmelesine de kurumlar vergisi muafiyeti getiren bu tasarıyla, geçtiğimiz dönemlerde ortaya atılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının ardından bağışlar konusunda sıkıntı yaşadığı bildirilen Kızılay'a gelir desteği sağlanmasının hedeflendiği de kaydedildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber