İhraç ettikleri Van Savcısı Sarıkaya'ya nöbet yazdılar

Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli İddianamesi nedeniyle meslekten ihraç edilen Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın adı bu kez de, Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) arasında yaşanan bir skandala karıştı. Adalet Bakanlığı, Sarıkaya'ya nöbet yazdı, Sarıkaya'yı ihraç eden HSYK da nöbeti onayladı. Yanlışlık fark edilince, Bakanlık HSYK onayı olmadan Sarıkaya'nın adını listeden çıkararak ikinci bir skandala imza attı.

APAR TOPAR ÇIKARILDI

Ferhat Sarıkaya ile ilgili skandal olay şöyle yaşandı: Adli tatil nedeniyle rutin bir uygulama olarak nöbetçi kalacak savcılara ilişkin Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından bir liste hazırlandı. Uygulama gereği liste onay için HSYK'ya sunuldu. HSYK da meslekten bizzat ihraç ettiği Ferhat Sarıkaya'nın da nöbetçi savcı olarak görevlendirildiği listeyi onayladı.

Onayın ardından nöbetçi hakim ve savcılar listesi Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Liste 2 gün boyunca sitede yer aldı. Sarıkaya'nın adını fark eden bazı hakim ve savcılar durumu Adalet Bakanlığı'na iletti.

Bunun üzerine Bakanlık, durumu düzeltmek için harekete geçti. Ancak, HSYK tarafından onaylanan listede düzeltme yapabilmek için yine HSYK onayına ihtiyaç vardı. Bakanlık, olayın duyulmaması için apar topar düzeltme yoluna gidince, HSYK onayını da aramadan Sarıkaya'nın adını silip listeyi yeniledi.

Şemdinli İddianamesi'nde, Org. Yaşar Büyükanıt ile ilgili iddialara yer veren Savcı Sarıkaya, HSYK tarafından, meslekten ihraç edilmişti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber