2 PKK'lı teslim oldu, 1'i yakalandı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'nın dağ kadrosundan kaçtıkları belirtilen 2 terörist, silahsız ve techizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Nisan 2015 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 PKK'lı teslim oldu, 1'i yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2 PKK'lının geçen cumartesi günü öğlen saatlerinde teslim oldukları belirtildi. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Olayla ilgili olarak, adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

DİYARBAKIR'DA BİR PKK'LI YAKALANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın üst düzey yöneticileriyle sürekli irtibat halinde olan bir örgüt mensubunu yakaladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, PKK ve KCK terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan kamplarında faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu tespit edilen bir şahsın yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "5'i ruhsatsız ateşli silahlardan bulundurmaktan, 3'ü uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan, 1'i yaralama suçundan, 1'i de kasten adam öldürme suçundan olmak üzere toplam 10 suçtan aranan şüpheli şahıs, 12 Nisan'da yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde yakalanmıştır. Zanlının hakkında gerekli yasal işlemler tamamlandıktan sonra adli makamlara sevki sağlanacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber