Muhtarın ihmal sonucu öldüğü iddiası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Karacasöğüt Mahallesi muhtarı Tosun, aort damarının yırtılması sonucu 59 yaşında yaşamını yitirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2015 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarın ihmal sonucu öldüğü iddiası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Karacasöğüt Mahallesi muhtarı Erol Tosun'un ölümünde götürüldüğü hastanenin ihmali bulunduğu iddia edildi.

Mahallede 11 Nisan Cumartesi günü aniden fenalaşan Tosun, yakınları tarafından Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şiddetli karın ağrısı şikayeti bulunan Tosun'un hastanede yapılan muayenesi ve ultrason çekiminde herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Tosun, daha sonra yakınları tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde de karın ağrısının nedeni anlaşılamayan Tosun, solunum ve kalbinin durması sonucu 59 yaşında hayatını kaybetti.

Erol Tosun'un oğlu Ferdi Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti. Doktorların babasıyla yeterince ilgilenmediğini ileri süren oğul Tosun, "Babam 1,5 saat devlet hastanesinde, 3 saat kadar da özel hastanenin acil servisinde kaldı. Doktor bir süre sonra evine gitti. Hastanın başında durması gerekirdi. Babamın fenalaştığını bile biz söyleyince fark ettiler" dedi.

Ferdi Tosun, hastaneden şikayetçi oldukları, gerekli yasal yollara başvuracaklarını kaydetti.

- "Kalpten çıkan ana damar yırtılmış"

Özel hastanenin başhekimi Ünsal Aybek ise cumartesi günü saat 16.30 sıralarında hastanelerine getirilen Tosun'un yapılan tetkiklerde bütün değerlerinin normal çıktığını söyledi. 3 saat kadar hastanede gözetim altında tutulan Tosun'un aniden fenalaştığını ifade eden Aybek, yaptıkları müdahaleye rağmen hastayı kurtaramadıklarını anlattı.

Açıklama yapmak için otopsi raporunun çıkmasını beklediklerini vurgulayan Aybek, "Otopsi raporuna göre kalpten çıkan ana damarın yüksek tansiyona bağlı olarak yırtılması sonucu hasta yaşamını yitirmiş. Bu gibi ölümcül durumlarda hasta 30 dakika içinde de 5-10 saat sonra da hayatını kaybedebilir. Nadir görülen bu durum için yapılabilecek çok fazla bir şey yok" diye konuştu.

Böyle az görülür bir vakanın kendilerine denk gelmesini şansızlık olarak değerlendiren Aybek, Tosun'un başka bir hastaneye sevk edilse bile büyük ihtimalle hayatını kaybedeceğini savundu. Aybek, aort damarı yırtılmalarının ancak erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

Bu arada Tosun, Karacasöğüt mahallesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber