Çelik ve MEB bürokratları hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, Danıştay 2. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sınavsız öğretmen ataması uygulamasını sürdürdüğü iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bakanlık bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının 23 Ağustos 2005'te yayımladığı "Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimine" ilişkin genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada, Danıştay 2. Dairesi'nin genelgenin yürütmesini durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bu karar sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınavsız ataması yapılan tüm öğretmenlerin atamasını geri alma zorunluluğu doğduğu savunuldu.

Açıklamada, bakanlığın yapılan atamaları iptal etmeden, Anadolu liselerine öğretmen ataması için 21 Ağustosta sınav yapacağını açıkladığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, Danıştay kararını uygulamayarak suç işledikleri ileri sürülen açıklamada, Anayasa ve ilgili yasalar açıkça öngörmesine rağmen yargı kararının yerine getirilmediği savunuldu.

Açıklamada, bu nedenle Bakan Çelik ile Müsteşar Necat Birinci ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber