Denizli'de çalınan tarihi eserlerle ilgili soruşturma açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesi yakınlarındaki Herakleia Hieronu Anıt Mezarı'ndaki bir kabartmada bulunan Artemis başının çalınmasıyla ilgili bekçi hakkında soruşturma açıldı.

Herakleia Hieronu Anıt Mezarı'nda yapılan incelemede, dev bir mermer blok üzerinde yer alan Artemis kabartmasının baş kısmının kesilerek alındığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak Denizli İl Özel İdaresince geçici işçi statüsüyle görevlendirilen bekçi D.K. hakkında soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda D.K'nin ifadesinin alındığı ve henüz soruşturmanın tamamlanmadığı öğrenildi.

Bu arada, hırsızlık olayının ardından Herakleia Hieronu Anıt Mezarı'ndaki bekçi sayısı 2'ye çıkarıldı. Mezarın restore edilerek üzerinin çatıyla kapatılması, eserlerin kapalı alanda sergilenmesi, ayrıca ışıklandırma ve güvenlik kamerası sistemi kurulması için de çalışma başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber'in müzelerden çalınan eserlerle ilgili soru önergesine verdiği yanıtta bu yıl Denizli, Eskişehir ve Bolu'da hırsızlık olayları meydana geldiğini, Denizli'deki hırsızlık olayının 17 Martta gerçekleştiğini bildirmişti.

MS 1. yüzyılda Roma dönemine ait v0e Aphrodisiaslı ustalar tarafından yapıldığı belirtilen Herakleia Hieronu Anıt Mezarı, dikdörtgen şeklinde olup 4 tarafı kabartmalarla çevrili. Kabartmalara, Artemis'in yanı sıra Apollo, Pan, Dionysos ve Herakles ile ilgili mitolojik sahneler işlenmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber