Erdoğan'a 'yılın reformisti' ödülü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2006 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak yakın bir gelecekte Türkiye'yi temel bir enerji koridoru haline getirmekte kararlı olduklarının altını çizerek, "Biz enerji stratejimizi, geniş bir vizyona dayanarak, küresel gelişme ve beklentileri göz önünde bulundurarak oluşturuyoruz. Hedefimiz, Türkiye'yi doğu-batı, kuzey-güney eksenindeki transit ülke haline getirmektir" dedi.

Erdoğan, Mavi Akım ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın ardından Türkiye'nin önünde şimdi de Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı ve Hazar Geçişli Doğalgaz Boru Hattı Projeleri'nin olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan, Hazar Enerji Entegrasyonu İş Kulübü tarafından Hilton Otel'de düzenlenen ödül törenine katıldı. Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji konusunda üretici ülkelerle tüketici ülkeler arasında doğal bir köprü olmak durumunda olduğunu belirterek, Bakü-Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın bölgesel işbirliğinin en somut göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz enerji stratejimizi, geniş bir vizyona dayanarak küresel gelişme ve beklentileri göz önünde bulundurarak oluşturuyoruz. Hedefimiz enerji alanında Türkiye'yi doğu-batı, kuzey-güney eksenindeki transit ülke haline getirmektir" diye konuştu.

Ceyhan terminalini uluslararası bir enerji, ticaret merkezine dönüştürdüklerini kaydeden Erdoğan, Mavi Akım ve Bakü-Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın ardından Türkiye'nin önünde şimdi de Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum yani Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattı ve Hazar Geçişli Doğalgaz Boru Hattı Projeleri'nin olduğunu açıkladı. Hükümet olarak yakın bir gelecekte Türkiye'yi temel bir enerji koridoru haline getirmekte kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin bu nedenle 21. yüzyılın İpekyolu olarak adlandırılan doğu-batı enerji koridorunun gerçekleştirilmesine öncülük ettiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz Boru Hattı vasıtasıyla Hazar Havzası ve Ortadoğu'nun doğalgazını Avrupa'ya taşıyarak AB'nin doğalgazda dördüncü arteri olma yolunda da önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Önümüzdeki dönemde bölgesel işbirliğinde daha ileri hedeflerin yakalanacağına inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, çalışmalarından dolayı Hazar Enerji Entegrasyonu İş Kulübü'nü de kutladı. Törende Hazar Enerji Entegrasyonu tarafından Karadeniz ülkelerinde "Yılın Reformisti" ödülüne layık görülen Başbakan Erdoğan'a plaket takdim edildi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber