Şehit babası Çevik'i öldüren telefonun sırrını lise öğrencisi kızı çözdü

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ta görev yapan oğlu Jandarma Astsubay Levent Çevik'in şehit olduğunu aynı gece Antalya'daki evinde öğrenince kalp krizi geçirerek ölen emekli işçi 59 yaşındaki İbrahim Çevik'e, askeri birlikten telefon edilip acı haberin verildiği ortaya çıktı. Şehidin, lise öğrencisi olan kardeşi 18 yaşındaki Can Çevik, ?Evimizi arayan ve komutan olduğunu söyleyen kişi, kızkardeşime telefon numarasını 0486 311 23 96 olarak vermiş'' dedi. Türk Telekom kayıtlarında bu telefonun, 5'inci Jandarma Tabur Komutanlığı'na ait olduğu belirlendi.

Jandarma Astsubay Levent Çevik'in PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesinden birkaç saat sonra babası emekli işçi İbrahim Çevik'in de hayatına mal olan telefonun nereden açıldığına ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı'nın açtığı soruşturma sürerken, telefonun nereden açıldığı belli oldu. Şehit astsubayın kardeşleri, o geceyi tüm detaylarıyla anlatırken, Şırnak'tan Antalya'daki evlerini arayan telefo5nu not ettiklerini açıkladı.

?KIZKARDEŞİM NOT ALMIŞTI''

Babası İbrahim Çevik'in kalp krizi geçirdiği saatlerde evde 4 kişi olduklarını belirten 18 yaşındaki lise öğrencisi oğlu Can Çevik, ağabeyinin şehit odlduğu haberini vermek için evlerine hiçbir askeri yetkilinin gelmediğini söyledi. Can Çevik, o geceyi şöyle anlattı:

?Gece telefon çaldı, kızkardeşim Ceren açtı, ?Şırnak'tan arıyorlar' diyerek babama verdi. Babam kötü haberi almıştı. Cenazenin nereye defnedileceğini sormuşlar. Babam da, ?Sonra tekrar arayın' dedi. İkinci telefona yine Ceren baktı. Cenaze yerini Tokat olarak bildirdik. Komutan olduğunu söyleyen kişi, kızkardeşime telefon numarasını 0486 311 23 96 olarak vermiş. Lazım olursa buradan arayabilirsiniz demiş.'' Türk Telekom kayıtlarına göre bu telefon numasarı, ?Şırnak 5'inci Jandarma Tabur Komutanlığı'na ait görünüyor ve adres olarak da ?Beytüşşebap Elki Mahallesi' yer alıyor.

DEFİN YERİNİ SORDULAR

Oğlunun şehit düştüğü haberini alınca kalp krizinden yaşamını yitiren İbrahim Çevik'in 16 yaşındaki lise öğrencisi kızı Ceren Çevik ise ağabeyinin şehit haberinin verildiği gece yaşananları söyle anlattı:

?Saat 23.00 sıralarıydı. Annem yatsı namazını kıldı ve yattı. Ağabeyim Can da uyuyordu. Babamı uyku tutmamıştı. Benden bir yastık daha istedi. Yine uyuyamayınca balkona geçti. Bir kaç dakika sonra telefon çaldı, ben baktım. ?Levent Çevik'in komutanıyız, İbrahim Çevik ile görüşmek istiyoruz' dedi. Elim ayağım boşaldı, ne yapacağımı bilemedim. Babamı çağırdım. Babam gelene kadar zaten yüzü sapsarı olmuştu, kötü haberi alacağını anlamıştı. Babamın sesi çıkmamaya başladı ve biz panikledik. ?Oğlum öldü mü?' diyebildi. ?Cenazeyi nereye götürelim' diye sormuşlar olmalı ki babam ?Daha sonra arayın' diyerek telefonu kapattı. Babamı oturma odasına götürdük, bu sırada telefon yeniden çaldı. Ben baktım. Tekrar cenazeyi nerede toprağa vermemezi istediklerini sordular. Annem, ?Tokat'a gitsin' dedi, yengem Tokat'a istiyormuş. Ben de bunu söylediğimde, bizi arayan komutan, ?Telefon numaramı vereyim, lazım olur' dedi. Ben de numarayı yazdım. Babam çok kötüleşti ve kardeşim Can ambulans çağırdı. Dilaltı hapını verdik, ağzına oksijen sıktık. Pul pul ter döküyor ve dudakları kuruyordu.''

DİĞER OĞLUMU DA VERİRİM

Cenaze töreninde eşinin tabutuna sarılıp, ?Yiğidim, Levent'ime selam söyle'' diye ağlayan Nezihe Çevik ise şunları söyledi:

?Eşim telefonda sapsarı kesildi. ?Vah yavrum, vah yavrum, bildim yani öldüğünü' diye koridorda dönüp durdu. Son sözleri, ?Levent bu muydu bize yapacağın' oldu. Can, ambulans çağırdı ve kurtarılamadı. Bayrağımızın altında yaşıyoruz. Bir çocuğumu daha yetiştireceğim vatan için olursa, onu da vereceğim. Bu vatana kurban olsun. Ama haberi böyle telefonla verilmesin. O haberi bize veren elini vicdanına koysun. Dünya ağlamasın ben ağladım. Analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın. Ben yandım başkası yanmasın. Böyle acı olmaz.''

Çevik ailesi çifte acı yaşadı

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde geçen pazar akşamı, kirada oturduğu eve kapıyı kırarak giren PKK'lı 2 teröristin Kalaşnikofla açtığı ateş sonucu şehit olan 38 yaşındaki Jandarma Başçavuş Levent Çevik'in ölüm haberini gece yarısı telefonda alan babası İbrahim Çevik fenalaşmış ve kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Köy Hizmetleri'nden işçi emeklisi İbrahim Çevik'in cenazesi, gözyaşları arasında Antalya'da toprağa verilirken, şehit oğlunun cenazesi de eşi Esra Çevik'in memleketi Tokat'ta defnedilmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber