Kurunun yanında yaş da yanmasın!

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışından gelen telefonlar belgesi olsa da kapanıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor

Geçtiğimiz ay Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Sayın Tayfun Acarer ile konuşmuştum. Büyük sıkıntı içinde olduklarını söylemiş, hatta 20 tansiyonla dolaştığını anlatmıştı. Sayın Acarer, bana o zaman yurt dışından gelen telefonlarla ilgili şu bilgiyi vermişti:

'Başvuru yaptık'

"Yurt dışından telefon getirenler eğer telefonları 300 euronun altında ise gümrükten bir belge alarak abone merkezlerine başvurduklarında telefonları kapatılmayacak. Telefonun fiyatı 300 euronun üzerinde ise farkı ödeyip yine belge alacaklar ve aynı işlemle telefonlarının kapanmasını önleyecekler.

Şimdi bana her gün onlarca telefon, faks ve email geliyor. Okuyucular, "Telefonum kapandı" diye feryat ediyor.

Vatandaşlar aynen Başkan'ın söylediği gibi belgelerini alıyorlar ve GSM operatörlerinin abone merkezleri aracılığı ile kuruma başvuruyorlar. GSM operatörleri "Biz başvurunuzu yaptık, sorumluluğumuz bu kadar" diyerek kendilerini sıyırıyor.

Ama sonrasında kimseye ulaşmak mümkün değil. Bir gün telefonlar kapanıveriyor.

Nasıl önlenecek?

Bu şekilde mağdur olan yüzlerce insan beni aradı.

Şimdi Telekomünikasyon Kurumu yetkililerinden ricamız, bu konuda insalara yardımcı olmaları. Bize bir açıklama gönderirlerse, biz de mağdur olanlara duyururuz. Telefonu kapanan ve elinde belge olan bu insanlar şimdi ne yapacak? Bunların hak kayıpları nasıl önlenecek?

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber