Kara listeye girenlere 'kontrollü' kredi kartı

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalar, kredi kartı kullananların sayısının 15 milyona ulaştığı Türkiye'de, borcunu zamanında ödemediği için kara listeye girenleri tekrar kredi kartı pazarına sokmak için kolları sıvadı. Yapı Kredi Bankası, asgari 750 YTL teminat yatıranlara ?Kontrollü Worlcard? vermeye başladı.

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartları ve Tüketici Kredileri Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer, düzenlediği basın toplantısında ?Kontrollü Worldcard?ı tanıttı.

KARA LİSTEYE GİRENLERE YENİ KREDİ KARTI

Somer, daha önce kara listeye girmiş olan ya da harcamalarında fazla açılmaktan çekinen veya düzenli gelir beyan edemeyenlere ?Kontrollü Worlcard?la kredi kartının perakende pazarındaki avantajlarından faydalanma imkanı vereceklerini bildirdi.

Teminatlı kredi kartının Türkiye'de ilk kez piyasa sürüldüğünü belirten somer, ?Kontrollü Worldcard?ın öncelikle ev hanımları, öğrenciler ve serbest meslek sahipleri için tasarlandığını belirtti. Nazan Somer, 12 ay vadeli ve asgari 750 YTL hesap açan 18 yaşından büyük herkesin kart için başvurabileceğini söyledi. Somer, Kontrollü Worldcard'ın, Wordcard ile aynı özelliklere sahip olduğunu belirterek, yeni kart sahiplerinin yatırdıkları teminatın yüzde 70'i oranında harcama limitine sahip olacaklarını bildirdi.

?KART SAHİBİ AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATACAK?

Nazan Somer, son 4 yılda Türkiye'deki kredi kartı adedinin 2 katına çıktığına, kredi kartı cirosunun ise 4 kat artarak 64 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Yetişkin nüfusun yalnızca yüzde 33'ünün kredi kartı kullandığını ifade eden Somer, ?Her 3 kişiden 2'si kredi kartı sahibi olmuyor ya da olamıyor. Kredi kartına ilişkin halkımızın haklı korkuları var. Biz yeni ürünümüzle müşterilerimizin ayaklarını yorganlarına göre uzatmalarını sağlayacağız? diye konuştu.

Somer, amaçlarının daha fazla tüketicinin kart kullanmasını sağlayarak kayıtdışı ekonomiye darbe vurmak olduğunu söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber