Damacana parçalanmadı, polisler aklandı!

Adana'da bir protestonun ardından İbrahim Aras (15), kafası parçalanmış halde ölü olarak bulundu. Adli Tıp Kurumu raporu sonrası keşif amacıyla içi dolu bir damacanaya aynı mesafeden gaz fişeği atıldı. Damacana çatlayıp parçalanmayınca 3 polis aklandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Nisan 2015 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Damacana parçalanmadı, polisler aklandı!

Neşet KARADAĞ / HT GAZETE

Adana'da, 15 Haziran 2014'te PKK yandaşları Lice olaylarını protesto için yol kesip polise molotofkokteyli ve taş attı. Polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 15 yaşındaki İbrahim Aras, kafası parçalanmış halde ölü olarak bulundu. Çocuğun polisin attığı gaz fişeğinden ölmüş olabileceği öne sürüldü. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu, olayla ilgili raporunda "ölüme yüksek kinetik enerjili harp silahı veya av tüfeğinin neden olabileceğini" belirtti. Savcılık, olayla ilgili polisten keşif istedi ve polislerin ateş ettiği yerle çocuğun bulunduğu yer arasında 35 metre olduğu hesaplandı. Fizik profesörlerinden yardım alan polis, keşifte kafatası sertliğine yakın olarak içi su dolu damacana kullandı. Olay sırasında kullanılan gaz fişeği aynı mesafeden damacanaya silahla atıldı. Damacananın çatladığı ama parçalanmadığı görüldü. Aras'ın gaz fişeğinden öldürülmediği sonucuna varılırken, 3 polis hakkında takipsizlik kararı verildi. Aras'ı av tüfeğiyle yakından ateş ederek öldürdüğü iddia edilen ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılan S.A.'ysa (14) tutuklandı.

'GERÇEK MODELE EN YAKINI SEÇİLİR'

Adli Tıp Uzmanı Ümit BİÇER: "Kafatasının belli bir kalınlığı ve bir direnci var. İçi sıvı dolu ya da içi boş kinetik yapıların böyle bir reaksiyon verebileceği bilgisi üzerinden hareket edilmiş, modelleme yapılmış. Burada kritik olan nokta modelleme yaparken, gerçek modele en yakın, hem direnç hem kalınlık özellikleri açısından yani aynı direnci verebilecek, aynı esnekliği gösterebilecek bir cismin seçilmesi. Bu bilgiyi fizik bilimi üzerinden açıklamak mantıklı. Adli tıpta bu gibi durumlarda fizik ya da balistik uzmanları böyle modellemeler yapabiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber