Astsubaydan polislere dayak suçlaması

Haber Giriş : 11 Ağustos 2006 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, Güney Deniz Saha Komutanlığı'nın Uzunada'daki birliğinde görevli Astsubay Üstçavuş Ahmet Göçmen, kendisini dövüp, hakaret ettiklerini ileri sürdüğü Salih İşgören Polis Karakolu'nda görevli polis memurları H.A., C.D. ile olay sonrasında yalancı tanıklık yapmakla suçladığı Balçova Maliye Meslek Lisesi bekçisi C.K. hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Polis memurları da astsubaydan şikayetçi oldu.

Olay geçen 6 Ağustos'ta, saat 01.30 sıralarında 65/16 Sokak'taki Balçova Maliye Meslek Lisesi önünde meydana geldi. Güney Deniz Saha Komutanlığı'nın Uzunada'daki birliğinde görevli 28 yaşındaki Astsubay Ahmet Göçmen, aynı apartmanda oturan arkadaşları 26 yaşındaki Emrecan Çelikbaş, 26 yaşındaki Serkan Demirel ve 26 yaşındaki Ömür İyiçalışkan ile ortak bir arkadaşlarının düğün eğlencesine katılmak üzere İnciraltı semtine gitti. Gece boyunca eğlenen astsubay Göçmen ve arkadaşları, eğlence sonunda Emrecan Çelikbaş'ın kullandığı 35 CCS 43 plakalı Renault Broadway marka otomobille, Güzelyalı'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı.

?YUMRUK VE TEKMELERLE VURDULAR'

İddiya göre, polis memurları H.A. ve C.D., yolda sivil bir otomobille önlerini keserek, Astsubay Üstçavuş Ahmet Göçmen ve 3 arkadaşını otomobilden indirdi. Astsubay Ahmet Göçmen ve arkadaşlarından kimlik göstermelerini istedi. Asker olduğunu söyleyip, kimliğini vermeyeceğini, inzibat çağırmalarını istediğini öne süren Göçmen'le, polis memurları H.A. ve C.D. arasında tartışma yaşandı. Tartışma büyüyünce, polis memurları tarafından dövüldüğünü ileri süren Göçmen, arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Güzelyalı'daki Hava Hastanesi'ne kaldırıldı. Göçmen'in yumruk darbeleriyle açılan sağ kaşına 5 dikiş atılıp, incinen sağ ayak bileği bandaja alındı.

?KİMLİĞİNİ GÖSTERMEYİP, HAKERET ETTİ'

Polis memurları C.D. ve H.A. ise, devriye görevlerini yaparken yanlarından geçen 35 CCS 43 plakalı otomobilin sağ ön koltuğunda oturan Astsubay Ahmet Göçmen'in, kendilerine ağır küfürler edip, ?Hadi yakalayın beni'' diye bağırdığını ileri sürdü. Otomobilin peşine düşüp, korna ve selektör yaparak durdurmak istediklerini belirten polis memurları, ?İkazlara uymayıp, kaçan otomobili Balçova Maliye Meslek Lisesi önünde durdurduk. Telsizle takviye istedik. Otomobilden inen 4 kişiye polis kimliklerimizi gösterdik. Ancak Astsubay Ahmet Göçmen, ?Kimlik göstermenize gerek yok'' dedikten sonra küfürlerini sürdürdüğünü iddia etti. Göçmen'in H.A.'ya saldırıp, gömleğinden çekerek, yumruk atmak isteği, H.A.'nın eğilmesi üzerine yumruğunun boşa gittiği, dengesini kaybederek, kafasını ekip otosunun açık olan kapısına çarptığı iddia edildi. Tutulan tutanakta da ?Alkollü olan Göçmen, ?Ne kimliği ulan. Bana asker, polis muhabbeti yaptırmayın. Sizin yeni çıkan kanunlardan haberiniz yok mu? Bana bırakın kimlik sormayı, soru bile soramazsınız' diyerek hakaretlerine devam etti. Arkadaşları kendisini sakinleştirmeye çalışsa da, Göçmen Maliye Meslek Lisesi'nin duvarına oradan da ekip otomuza gelerek, kafasını ve yumruğuyla vurarak, kendisine zarar verdi. Bu sırada gelen taviye ekipler, Göçmen'i sakinleştirdi. Çağrılan inzibatın yaklaşık 1.5 saat geçmesine rağmen gelmemesi üzerine Göçmen, tedavisini yaptırmak üzere 112 Acil Servisi ambulansı ile Hava Hastanesi'ne gitti'' denilerek olayın anlatıldığı öğrenildi.

Polis memurları Göçmen'i dövmediklerini, kendilerine direnmesi üzerine, boynundan ve kollarından tutup, diz kapaklarının arkasına ve omzuna vurularak, yere düşürülüp, etkisiz hale getirdiklerini de ileri sürdü.

?BASKI ALTINDA İFADE VERDİK'

Balçova Maliye Meslek Lisesi'nde çalışan bekçi 41 yaşındaki görgü tanığı C.K. da polisteki ifadesinde, otomobilden inen 25 yaşlarındaki beyaz giyimli bir kişinin, elinde telsiz olan kişilere küfür edip saldırarak, birinin gömleğini yırttığını, yanındaki arkadaşlarının ise olayı ayırmaya çalıştığını söyledi.

Olaydan sonra karakola götürülen Göçmen'in arkadaşları Serkan Demirel, Ömür İyiçalışkan da olayın oluşu hakkında benzer ifadeler verdi. Ancak Göçmen'in arkadaşları, ifadelerinin baskı altında alındığını ve polisin işlerine geldiği gibi tutanak tuttuğunu iddia etti.

Olayın ardından avukatı Bülent Karagöz aracılığı ile İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak polis memurları H.A. ve C.D. hakkında, ?Kasten yaralama, işkence, eziyet, tehdit, hakaret, görevi kötüye kullanma, suç uydurma, iftira' suçlamasıyla, tanık C.K., hakkında da, ?Yalancı Tanıklık'tan şikayetçi oldu. Polis memurları H.A. ve C.D. de astsubay Göçmen'den şikayetçi oldu.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber