7 katrilyon liralık açığın kapatılması için doğalgaz ve akaryakıta sembolik zamlar yapılacak ancak tüpgaz ve elektrik fiyatı artmayacak

Haber Giriş : 25 Şubat 2004 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 katrilyon liralık açığın kapatılması için doğalgaz ve akaryakıta sembolik zamlar yapılacak ancak tüpgaz ve elektrik fiyatı artmayacak

Yarın, ek önlemler paketinin de ele alınacağı yedinci gözden geçirme çalışmaları için Türkiye'ye gelecek olan IMF heyetinin ziyaretinden önce hükümetten, peşpeşe 'akaryakıta zam yapılacağı' sinyalleri geliyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan İskenderun ziyareti sırasında, "Akaryakıta küçük çaplı zam yapılabilir" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan da önümüzdeki günlerde doğalgaz ve akaryakıta sembolik zamlar yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, CNN Türk'teki "Başbakan'la Özel" programında nelere zam yapacaklarını anlattı. 7 katrilyon açık olduğunu belirten Erdoğan, "Bu açığı gidermek için ya geliri artıracaksınız ya da gideri kısacaksınız. Darda kalmadıkça temel ihtiyaçlara zam yapmayacağız. Vergi artırma asla çözüm yolu olmamalı. Vergide indirim yapacağız" dedi.

Tüpgaza zam olmayacağını ancak akaryakıta sembolik bir zam yapılacağını belirten Erdoğan, "Ciddi bir şey olmayacak. Doğalgazda da az miktarda bir ayarlama yapılacak. Doğalgazda gelecek açısından bu yine telafi edilecek. Elektriğe, ekmeğe zam yok" diye konuştu.
Giderlerin de azaltılacağını belirten Erdoğan, "IMF ile anlaşma olacak, ondan endişemiz yok" dedi.
 

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber