Müfredat yenilendi ama kitaplara giremedi

Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilediği ilköğretim programlarında pilot illerden gelen öneriler doğrultusunda yaptığı değişiklikleri, baskıya giren ders kitaplarına yansıtamadı. Öğretmen ve öğrenciler yapılan yeniliklerden ancak internet yardımıyla haberdar olabilecek.

MEB, geçen yıl ilköğretim Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji ders programlarını yeniledi. Ancak pilot illerden uygulamada zorluk çekildiği yönünde gelen şikâyetler üzerine programda bazı değişiklikler öngörüldü. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de altında imzası bulunan Talim Terbiye Kurulu'nun 7 Ağustos'ta aldığı değişiklik kararında, "Değişikliklerin; 2006-2007 öğretim yılından itibaren 6. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanması, okutulmakta olan ders programlarına, ders kitaplarına incelenmek üzere başvurusu yapılacak baskıya hazır nüshalara, yansıtılması kararlaştırıldı" denildi.

Ancak ihalesi bir ay önce tamamlanarak baskıya giren ders kitaplarına son değişiklikler yansıtılamadı. Yeni müfredata uyum sağlamada zaten sıkıntı yaşayan ve sadece internet üzerinden yapılan son değişikliklere ulaşma imkânı olan öğretmenlere, bu durumla ilgili duyuru da yapılmadı.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan ise değişikliklerin bu yıl dağıtılacak kitaplara yansımamasına ilişkin, 'kitap odaklı' eğitim kavramına karşı olduğunu belirterek, öğretmenler için, "Onlara özgüven kazandırmamız gerekiyor. Kitap odaklı, program odaklı sisteme karşıyım" dedi. Erdoğan yenilenen müfredatın sağlam bir zemine oturtulması için biraz zamana ihtiyaç duyulduğunu da söyledi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber