14 Ağustos 2006'nın Önemli Gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ GÜNDEMİ

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı kabul edecek. Erdoğan, saat 15.00'te AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, MKYK toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa'da ziyaretler ve incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, memleketi Elazığ'da gezi ve incelemelerine devam edecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya başkanlığındaki heyet, saat 09.00'da partinin 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, saat 11.00'de KESK yönetimi, saat 14.00'te de Memur-Sen yönetimiyle görüşecek.

- SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Valiliği 2006 Yılı Ağustos Ayı İl Koordinasyon Kurulu, saat 14.00'te toplanacak.

- Memur Sendikaları Konfederasyonu tarafından saat 10.30'da toplu görüşmelerle ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- Çankaya Belediyesi tarafından, saat 11.00'de taksici esnafına check-up yaptırılacak.

- Bazı sivil toplum kuruluşları, saat 11.30'da Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nde, saat 12.30'da ise İbn-i Sina Hastanesi'nde basın açıklaması yapacak.

- 10 Ağustos günü hayatını kaybeden DİSK kurucularından ve eski Genel Başkan Kemal Nebioğlu için saat 15.30'da DİSK Genel Merkezi önünde bir tören düzenlenecek. Cenaze, Şişli Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

- ESP'liler, Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışma amacıyla, saat 11.00'de Kadıköy Altıyol'da bir basın açıklaması yapacak.

- Bazı demokratik kitle örgütleri, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarını protesto etmek için saat 13.00'de Taksim PTT'si önünde basın açıklaması yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kyoto Üniversitesi tarafından, saat 09.00'da, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan "Bütünleşik Afet Riski Yönetimi" konulu uluslararası konferansta, uzmanlar olası İstanbul depremini konuşacak.

- DSP İstanbul İl Başkanlığı, saat 12.00'de, Küçükyalı Altıntepe Kızılay Tıp Merkezi önünde protesto eylemi yapacak.

- Sultanbeyli Yavuzselim Mahallesi halkı, mahallelerinde bulunan kanalizasyon deresinin sağlıklarını tehdit ettiği gerekçesiyle, saat 14.00'te Sultanbeyli Belediyesi'ne dilekçe verip, burada bir basın açıklaması yapacak.

- Tunceli'de şehit olan Özel Harekatçı polis memuru Abdulgafur Erkan, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde düzenlecek cenaze töreni sonrası toprağa verilecek.

- Tunceli'de şehit olan Özel Harekat polisi Recep Tokur'un cenazesi Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Kolay Beldesi'nde toprağa verilecek.

- Kuşadası bombacıları İzmir adliyesinde hakim karşısına çıkacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Lübnan'da ateşkes TSİ 08.00'de yürürlüğe girdi

- Lübnan'da İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaları sona erdiren ateşkes kararı TSİ 08.00'den itibaren yürürlüğe girdi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından alınan ateşkes kararı, Hizbullah'ın roket saldırılarını durdurması, İsrail'in de askeri harekata son vermesi manasına geliyor.

İngiltere soruşturmayı sürdürüyor

- İngiltere ülkedeki alaram seviyesini "kritik"ten "ağır"a düşürürken, istihbarat birimleri ve polis, ABD'ye gidecek uçaklara yönelik bombalı saldırı planlarıyla ilgili soruşturmalara devam ediyor.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı İran'a geliyor

- Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cui Tiankai, nükleer kriz hakkında İranlı yetkililerle müzakerelerde bulunmak üzere bugün Tahran'a geliyor.

İran Dışişleri Bakanı Cezayir'i ziyaret ediyor

- İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki bugün Cezayir'i ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacak.

Ahmedinecad'dan ABD'yi suçladı

- İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinecad ABD'yi Hizbullah'a karşı İsrail'e "gözleri kapalı destek vermekle", Başkan George W. Bush'u ise "herşeyi bombalarla çözüme kavuşturmayı" istemekle suçladı.

SPOR GÜNDEMİ

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Otel'de saat 12.00'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile deplasmanda oynayacağı özel maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 17.30'da yapacağı antrenmanla başlayacak.

- Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda oynayacağı Vestel Manisaspor maçının hazırlıklarına saat 10.30'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı çalışma ile başlayacak.

- Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda Denizlispor maçının hazırlıklarına saat 10.00'da Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı çalışma ile başlayacak.

- Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında kendi sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına sabah saatlerinde Samandıra Tesisleri'nde gerçekleştireceği antrenman ile başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber