Arsası olana Avrupa'dan kredi imkanı

Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arazisi olan ancak parası olmadığı için yatırım yapamayan girişimcilere Yaman Arıkan ve Nihat Bayar destek çıkıyor. Bayar yurtdışından ucuz kredi bulacak Arıkan ise inşaatı yapacak..

Para edecek arsası olup da parası olmayanlar için özel sektörde yeni bir yatırım girişimi başlatıldı.

Paket Ev'in kurucusu Yaman Arkan ve Optimal Danışmanlık'ın kurucusu Nihat Bayar, Türkiye'de ilk kez uygulanacak "Finans Paket Sistemi" ile yatırımcılara, sahip olduğu arsa karşılığı kredi alarak üzerine fabrika, otel, alışveriş merkezi sahibi yapmayı hedefliyor.

Bayar, arazisi olan ama finansman sıkıntısı olan yatırımcılar için yurtdışından ucuz kredi bulacak, Arkan da söz konusu araziye konut, otel, hastane, fabrika veya alışveriş merkezi olarak planlanan projenin inşaatını üstlenecek. Bu arada sadece yeni projelere değil yarım kalan veya yönetim hatalarından sıkıntı çeken şirketler için de kredi alınabilecek.

Kredi 7 yılda ödenecek

Belçika, Hollanda ve ABD'deki kuruluşlardan alınacak kredi 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda geri ödenecek. İki işadamının hedefi ilk yıl 250 milyon dolarlık projeyi finanse etmek ve bu projelerle bir yıl içinde 5 bin kişiye iş imkanı sağlamak.

Kredi tutarı, teminat olarak gönderilecek arsa değeri kadar olabilecek. Örneğin 500 bin dolarlık bir arsa karşılığında yurtdışından 500 bin dolar kredi sağlanacak. Yatırım tamamlandıktan sonra işletme kredisi için de banka kredileri kullanılabilecek. Paket Ev'in Masif Yapı markası altında gerçekleştirilecek sistem sayesinde yatırımcıların 5 kuruş ödeme yapmadan fabrika, otel, alışveriş merkezi sahibi olacağını belirten Nihat Bayar, "Finans Paket Sistemi ile şahıs, şirket ve kooperatiflere, yerli ve yabancı kaynaklardan temin edeceğimiz uzun vadeli kredilerle, arazisini değerlendirmekte güçlük çekenlere çözüm sunmaktayız. İpotek karşılığı bu krediler düşük maliyetli ve 2 yıl ödemesiz olmak üzere 7 yıla kadar vadeli olabiliyor. Bu sayede isteyen, otelini, fabrikasını, kooperatifini, hastanesini, villalarını, konutlarını hiçbir finansal sorun yaşamadan ve Masif Yapı kalitesi ile hayata geçirecek" dedi.

Cazip otel ve fabrikalar

Nihat Bayar, yarım kalmış yatırımların tamamlanması noktasında da girişimcilere yardımcı olacaklarını belirtti. Bayar, "Birçok girişimci yetersiz sermaye ve finansal kaynakları nedeniyle iş yapamıyor, yapmaya çalışanlar da başarısız oluyor. Türkiye'deki girişimcilerin yüzde 80'i başlangıçta yatırımlarını daha tamamlayamadan yok oluyor. Tamamlasalar da 5 yılda kapanmak zorunda kalıyorlar. Biz bu girişimcilerimize de destek vereceğiz" diye konuştu.

1998'de Amerikan tipi evleri Türkiye'ye getirerek Paket Ev'i kuran Yaman Arkan ise inşaat sektöründe iş yaptıkları kişi ve kuruluşların finansal yetersizlikleri nedeni ile son derece kaliteli ve katma değer yaratabilecek projelerinin durma noktasına gelip, yok olduğunu kaydetti. Arkan, "Bu nedenle bu projeye start verdik. Finans Paket Sistemi ülke ekonomisine katkı sağlayacak sosyal bir proje" dedi. Arkan, projenin öncelikli olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde uygulanacağını söyledi. Arkan, bu bölgelerde özellikle otel yatırımlarının desteklenebileceğini vurguladı.

Referans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber