Ankara'da sağlık çalışanlarından eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı protesto eden sağlık çalışanları, Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci kampusünden İbn-i Sina Hastanesine yürüdü.

Dev Sağlık-İş, Ses Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası üyesi bir grup sağlık çalışanı, toplandıkları Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi yemekhanesinden, "Sağlıkta döşünüm, ekmeğimizden ve işimizden ediyor. Geleceğimize sahip çıkalım" yazılı pankartla yürüyüşe geçti.

Talatpaşa Bulvarında yürüyen eylemciler, yol boyunca "Sağlık haktır satılamaz", "Ücretsiz izinler durdurulsun", "Sağlıkta tasarruf ölüm demektir", "Hastaneler halkındır satılamaz" şeklinde sloganlar attılar. Eylemcileri, İbn-i Sina Hastanesinde yaklaşık 30 kişilik başka bir grup karşıladı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi işyeri temsilcisi Nevruz Polat, burada yaptığı açıklamada, "Sağlıkta dönüşüm" olarak sunulan programın aslında "Sağlıkta çöküş" programı olduğunu iddia etti.

IMF ve Dünya Bankası talepleri doğrultusunda çıkarılan yasaların, halkın sağlık hakkını gasp ettiğini ve sağlıkçıları esnek, kuralsız, düşük ücretli ve ağır çalışma koşullarına mahkum ettiğini ileri süren Polat, yapılanlar sonrasında kamu sağlık kurumlarının kapanma durumuna geldiğini savundu.

Polat, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın çıkardığı tasarruf genelgeleri gerekçe gösterilerek 400'ün üzerinde sözleşmeli sağlık çalışanının yarından itibaren birer aylık ücretsiz izne ayrılacağını bildirerek, kadrolu sağlık çalışanlarının ek ödemeleri düşürülerek iş yüklerinin artırılmak istendiğini ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber