Akdağ: 2005'te 1 milyar 200 milyon kutu ilaç kullanıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Vatandaşlarımız 2005 yılında 1 milyar 200 milyon kutu ilaç kullandı" dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akdağ, "AK Parti demokrasilerde zaman zaman ortaya çıkan zorlama partilerden biri değildir. Türkiye'de geçmişte bunun örnekleri oldu. Şimdi de var. Tamamen milletin bağrından ortaya çıkan ve bu sebeple de çok kısa zamanda büyük başarılara imza atan bir partiyiz" diye konuştu.

Akdağ, "vatandaşların ilaç alımında güçlük yaşadığı" yönündeki soru üzerine, bu konuda bilgi eksikliği olduğunu ve birtakım yanlış yayınlar yapıldığını söyledi. Bunu ayrıca, yaptıkları uygulamalar açısından çok büyük bir haksızlık olarak gördüklerini ifade eden Akdağ, 2002 yılında Türk insanının kullandığı ilaç miktarının 769 milyon kutu olduğuna dikkati çekti:

Akdağ, şöyle devam etti:

"O zaman vatandaşların ilaca ulaşmada önündeki engelleri hatırlayalım. Vatandaşlarımız 2005 yılında 1 milyar 200 milyon kutu ilaç kullandı. Üstelik de 30 milyon SSK'lı, emekli ve yakınları, 10 milyonun üzerinde 12 milyon civarında yeşil kartlımız ilk defa hayatlarında ilaca kolay bir yolla ulaşmaya başlamışlardır. Kuşkusuz ki bunu sürdürülebilir kılmak için birtakım tedbirler almak gerekir. Bu tedbirleri de geri ödeme kurumlarımız, SSK'mız, yarının genel sağlık sigortası kurumu alacaktır."

Akdağ, vatandaşların AK Parti döneminde hiçbir dönemde olmadığı kadar ilaca kolay ulaştıklarını belirterek, detaylarla ilgili sorunlar çıkıyorsa bunların da süratle çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber