Müezzinoğlu: Milleti kuş beyinli sanıyor, kuş beyinliler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Mevlana'nın güzel bir sözü var; 'Av zamanı kuşları avlamak için atılan yem cömertlikten değildir.' Birileri, milleti kuş yemi atar gibi avlamak için yem atıyor. Milleti kuş beyinli sanıyor, kuş beyinliler"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2015 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: Milleti kuş beyinli sanıyor, kuş beyinliler

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bigadiç ilçesine gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Mevlana'nın güzel bir sözü var; 'Av zamanı kuşları avlamak için atılan yem cömertlikten değildir.' Birileri, milleti kuş yemi atar gibi avlamak için yem atıyor. Milleti kuş beyinli sanıyor, kuş beyinliler" dedi.

Bigadiç Devlet Hastanesi'nin bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap eden Müezzinoğlu, AK Parti kurulduğunda, o dönem genel başkanlık görevini yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete üç temel cümle söylediğini belirterek; bu sözlerin "AK Parti, milletin partisidir", "AK Parti, milletin ortak değerlerinin temsilcisidir", "AK Parti, milletin hayallerinin ve hedeflerinin önünde yürüyecektir" olduğunu ifade etti.

Müezzinoğlu, Bigadiç ilçesinde açılan 100 yatak kapasiteli hastanenin, ilçe halkının hayallerinin eseri olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"14 yıl önce AK Parti'yi kurduğumuzda bir cümle daha söyledi Genel Başkanımız; 'Bu partiyi millete güvenerek kurduk, belirli güç odaklarına, sermayeye güvenerek kurmadık.' O gün olsaydı böyle bir durum, muhtemelen şu cümle de olacaktı; 'Pensilvanya'ya güvenerek kurmadık, millet inanarak, güvenerek kurduk.' Bütün yolculuğumuzu insanla yaptık. İnsanımızla gönül gözüyle konuştuk. Gönülden gönüle yollar kurduk. Gönülden beklediklerinin hizmetini yapmaya çalıştık. Genel Başkanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız, 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Allah'a şükürler olsun ki yollar, hastaneler; Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil."

Hazreti Mevlana'nın bir sözünü anımsatan Müezzinoğlu, "Mevlana'nın güzel bir sözü var; 'Av zamanı kuşları avlamak için atılan yem cömertlikten değildir.' Birileri, milleti kuş yemi atar gibi avlamak için yem atıyor. Milleti kuş beyinli sanıyor, kuş beyinliler. Millet kendisiyle yürüyenle, derdini dert edinenlerle buluştu" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" atasözünü de anımsatarak, "Bunların harmanda yüzü yok" dedi. Müezzinoğlu, onların arkalarında eserler bırakacağı yerde ağustos böceği gibi öttüğünü söyledi.

AK Parti'yi bal arısına benzeten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Millet, bal arısıyla buluştu. Kovanı balla dolduran AK Parti var. Millet, kovanına da geleceğine de sahip çıkacak. Bu milleti muasır medeniyetler seviyesine 2023'te biz taşıyacağız. Bu toprakların insanı merhametlidir, mütevazıdır, merttir. Kurda kuşa milletin imkanlarını yedirmeyecek kadar mertiz. Birileri tuzak kuruyor, tezgah kuruyor. Bu tuzakları kuranlar başarılı oldular. 1960'ta milli iradeyi idama götürdüler. Aslında idam edilen onların şahsında milli iradeydi, milletin umutlarıydı, geleceğiydi. Onun için milli iradeye müdahale edenlerin karşısında AK Parti olarak bütün tuzaklara dimdik, mertçe durduk. Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, AK Parti var olduğu sürece, kimse milli iradeyle eskisi gibi çelik çomak oynar gibi oynayamayacak, milletin hakkını sömüremeyecek çünkü milletle beraber yürüyen siyaset anlayışımız var. Bazıları Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gölgesine yatarak, onu kullanarak, ondan geçinerek siyaset yapıyor. Büyük Önder, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiş. Ey CHP'liler, MHP'liler; milliyetçilik lafla olmaz, yan gelip yatarak olmaz, alın teri, beyin teri gerekir, gönül sızısı gerekir, gece gündüz demeden çalışmak gerekir."

- "Daha büyük hedeflerimiz var"

Müezzinoğlu, pek çok eser yaptıklarını ancak gelinen noktadan memnun olmadıklarını belirtti.

Daha büyük hedefleri bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "İnsanımız, dünyanın hangi köşesine giderse gitsin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyacak, 'Ben daha güzelini, çağdaşını, medenisini gördüm' diyecek, onur duyacak. Ay yıldızlı bayrak, dünyanın her köşesinde daha güçlü dalgalanacak. Birileri iftira atacak, tuzak kuracak, kuyu kazacak ama milli irade, 7 Haziran akşamı onları yeniden boğacak, hak ettikleri dersi onlara verecek" diye konuştu.

Müezzinoğlu, kimseyi dışlamayacaklarını, ister CHP'li ister MHP'li olsun, onları kardeş olarak gördüklerini ifade ederek, "Bu ay yıldızlı bayrağın altında başları dik yürümek istiyorlarsa AK Parti'ye onlar da destek verecek. Onlara hizmet edeceğiz, hizmetin en güzelini götüreceğiz. Onların hayalleri, umutları, istedikleri; daha güçlü bir Türkiye. Onu yapacak irade AK Parti'de var" değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, MHP'nin "Bizimle yürü" sloganına değinerek, "Millet yürüyecek de kendileri Ankara'dan çıkıp yürümüyorlar ki. MHP'li kardeşim, '99'da bir yürüdük, ne hale geldik. Allah korusun" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Bigadiç'in yıllardır rüyasının güzel bir hastaneye kavuşmak olduğunu anlatarak, bu binanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir süre önce gerçekleştirilen toplu açılış töreniyle hizmete girdiğini anımsattı.

Sağlık hizmetlerinin anlatmakla bitmeyeceğine belirten Uğur, şöyle konuştu:

"Sağlık hizmetleri, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'den daha iyi noktada. Bu hastanelerin benzerleri gelişmiş ülkelerde yok. Yalnız Bigadiç'te değil, Balıkesir'in merkezinde bin yataklı hastane yapılıyor, Ayvalık, Erdek, Gönen'de, bütün ilçelerde yeni hastanelerimiz açılıyor. Sağlık hizmetleri dolayısıyla Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemizde AK Parti iktidarıyla 12-13 yıldır siyasi ve ekonomik istikrar var, hizmetler geliyor. Balıkesir-Bigadiç arasında bölünmüş yol hayal edilebilir miydi? İlçeye yatırımlar sürecek, spor salonu, baraj yapılacak."

Daha sonra Müezzinoğlu ve Uğur ile Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ve diğer protokol üyeleri, hastanede yatan bazı hastaları ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber