Türkiye'ye gelen yabancılara 'Göç-Net' kolaylığı

Göç İdaresi Genel Müdürü Toros: "Göç-Net aracılığıyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bağlantı kurulacak olup, ülkemize yasal yollarla gelmek isteyen yabancılar için işlemler daha pratik yollarla nihayete erdirilecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2015 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'ye gelen yabancılara 'Göç-Net' kolaylığı

Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, yeni kurulan "Göç-Net" sistemi sayesinde, Türkiye'ye yasal yollarla gelmek isteyen yabancılar için işlemlerin daha pratik yollarla nihayete erdirileceğini bildirdi.

Toros, "İkamet İzini Başvurularında Göç-Net ile Yeni Dönem" toplantısında yaptığı konuşmada, Göç İdaresi'nin 18 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla 81 ilde, İl Göç İdaresi Müdürlükleri vasıtasıyla hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Yeni uygulamaya girecek olan "Göç-Net" hakkında bilgi veren Toros, kapalı sistem intra ağı ve sıfırdan kurulmuş bir sistem olduğunu, sistemin sadece yazılım değil, donanım özelliklerini de içerdiğini belirtti.

Yeni kurulmuş bir kurumun, kendi bilişim sistemini sıfırdan oluşturmasının önemine değinen Toros, "Göç-Net aracılığıyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bağlantı kurulacak olup, ülkemize yasal yollarla gelmek isteyen yabancılar için, işlemler daha pratik yollarla nihayete erdirilecektir" diye konuştu.

Göç-Net sistemi kanalıyla, ikamet alanında da birçok kolaylık sağlanacağına dikkati çeken Toros, şunları kaydetti:

"Bu sistem ile ilk ikamet başvuruları ve uzatma talepleri için sistemsel iyileştirmeler yapılmıştır. İkamet iznine ilk defa başvuracaklar ile ikamet izni türleri arasında geçiş yapacaklar için merkezi randevu sistemi, mevcut ikamet izni türü değişmeksizin sadece ikamet iznini uzatacaklar için ise e-uzatma sistemi geliştirilmiştir. Merkezi randevu sistemi ile ilk başvuru ve geçiş başvuruları için ilk veri girişi il göç idaresi müdürlüklerine gelinmeden yabancı tarafından elektronik olarak yapılacak. Yabancıya, il müdürlüğüne gelmesi gereken tarihi seçme imkanı sunulacak ve başvurduğu ikamet izni türü için gereken belgeler başvuru formunda bildirilecektir. e-uzatma ile de halihazırda ikamet izni bulunan yabancılar, il göç idaresi müdürlüklerine gelmeden, elektronik olarak ikamet izinlerini uzatabileceklerdir. Böylece ikamet izinlerinin düzenlenmesindeki bürokratik işlemler önemli ölçüde azaltılmış, ikamet izni veri girişlerinde kaybedilen zaman en aza indirilmiş, elektronik ortamın aktif kullanılmasıyla da daha yönetilebilir bir düzenli göç sistemine kavuşulmuş olacaktır."

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, yeni kurulan "Göç-Net"e ilişkin sunumlar yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber