Müezzinoğlu: 226 hastanenin inşası sürüyor

Sağlık Bakanlığının yatırımlarına değinen Müezzinoğlu, 36 bin yatak kapasiteli 226 hastanenin inşasının sürdüğünü anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2015 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: 226 hastanenin inşası sürüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu milletin ümüğünü sıkarak, hortumlayarak millete yanlış yapanların ümüğünü sıkarak milleti rahatlatmak, milletin hayal ve hedeflerinin önünde birlikte yürümek istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden beklentimiz; güçlü siyasi istikrar" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Müezzinoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, milletin önemli kültür alanlarından birinin Ahilik olduğunu söyledi.

Ahiliğin, mesleğe ruh katmak anlamına geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Esasında bu anlamda bir medeniyetin en önemli özelliklerinden biri, yaptığı işe değer katmaktır. Ahiliğin değerini gücünü yeniden güçlü bir şekilde yakalıyor olmak önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin zor süreçten geçerek bugünlere geldiğini vurguladı.

Ülkede, enflasyon, faizler, siyasi istikrarsızlıklar, siyasete müdahalelerin yaşandığı dönemlerden 2000'li yıllara hatta bugünlere kadar acı ve acıklı süreçlerden geçildiğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Yerel yönetimler olsun, merkezi yönetimler olsun, özellikle esnafımızın yanında ya da insanımızın yanında, onun hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirebileceği süreçlere destek olması gerekiyor. AK Parti olarak, büyük oranda bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir baktık bir gecede döviz ikiye katlanmış. Bir baktık bir gecede enflasyon olmuş. Bir baktık bir gecede hiç beklemediğimiz yasalar çıkmış veya bir baktık 15 gün içinde 15 yasa düzenlenmiş. O 15 yasanın kimi nasıl etkileyeceği, kimin yarınlarını etkiyeceği günleri geride bıraktığımızı veya bırakabilmeyi ümit ediyorum."

- Milli irade

Sağlık Bakanlığının yatırımlarına da değinen Müezzinoğlu, 36 bin yatak kapasiteli 226 hastanenin inşasının sürdüğünü anlattı.

Bir yılda 43 ihale ile 10-12 bin yatak kapasiteli tesislerin de yapım sürecine geçileceğini, kamu özel iş birliğiyle 26 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarının devam ettiğini aktaran Müezzinoğlu, "Peki milli irade sağlıklı olmazsa, milli iradenin sağlığına kapalı kapılar ardından birileri müdahale ederse bu sağlık yatırımları devam edebilir mi? Sağlıkta yaptığımız bu sessiz devrim devam edebilir mi?" diye konuştu.

Müezzinoğlu, ortak akıl ve hedefler içinde koşulması gerektiğini belirtti.

Milletvekili genel seçiminden beklentilerine işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede bir puan faiz yükselmesi yaklaşık 1-1,5 milyar dolara mal oluyor. Bu, bizim yatırımlarımızı azaltmaktır, milletin gelişmesinin önünü kesmektir. Bugün faizler 5 yerine 10 olduğunda, hadi faiz lobisi, 5 milyar, 6 milyar, 7 milyar dolar oraya gidiyor. Niye rahatsız oluyorlar? Kargaşa, karambol çıkartmak, ülkenin istikrarını bozmak onlara yarıyor, millete bedel ödetiyor. Biz de diyoruz ki millete yarayanların peşinde koşacağız, milleti sömürmek isteyenler ise bedel ödesin. Onların bedel ödemesinden rahatsız olmuyoruz ama bu milletin ümüğünü sıkarak, hortumlayarak millete yanlış yapanların ümüğünü sıkarak milleti rahatlatmak, milletin hayal ve hedeflerinin önünde birlikte yürümek istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden beklentimiz; güçlü siyasi istikrar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber