Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil emekliye ayrılıyor

Görev süresi 21 Mayıs'ta dolacak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil için tören düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil emekliye ayrılıyor

Başsavcılıktaki 4 yıllık görev süresi gelecek Perşembe günü sona erecek Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil için Yargıtay konferans salonunda basına kapalı tören yapıldı.

Yaş haddinden emekli olması için 2 yılı daha görev yapması gereken Erbil'in, Başsavcılık süresinin dolması nedeniyle kendi isteğiyle emekliye ayrıldığı öğrenildi.

- Erbil'in yerine seçim yapılmıştı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in görev süresinin dolması nedeniyle boşalan Başsavcılık için 28 Nisan'da seçim yapılmıştı.

Yargıtay Genel Kurulundaki seçim sonucunda belirlenen 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca, 18. Ceza Dairesi Başkanı Hamdi Yaver Aktan, 7. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Mutlu, 10. Ceza Dairesi Üyesi Hüsnü Uğurlu ve 15. Ceza Dairesi Başkanı Haydar Erol'un isimleri sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan, adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak seçecek.

Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.

-Hasan Erbil'in özgeçmişi

Hasan Erbil, 2 Mart 1952'de Denizli Yüreğil'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Denizli hakim adayı olarak mesleğe başlayan Hasan Erbil, sırasıyla Posof, Sarıcakaya Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Köyceğiz, Mardin ve Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

8 Mayıs 2001'de Yargıtay üyeliğine seçilen ve bir dönem Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Hasan Erbil, Yargıtay 6. Ceza Dairesi üyeliği görevini sürdürmekte iken Cumhurbaşkanı tarafından, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 21 Mayıs 2011'den geçerli olmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber