'Dünya zatürre oluyor biz ise sadece hapşırıyoruz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte ekonomisinin çok güçlendiğini belirterek, "Biz iktidara gelmeden önce Türkiye her 2 yılda bir krize giriyordu. 1994'te, 1996'da, 1999'da en son 2001'de bizden önce kriz oldu. Yani Türkiye her 2 yılda krizlere aboneydi" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 23:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dünya zatürre oluyor biz ise sadece hapşırıyoruz'

Canikli, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde partisinin seçim bürosunu ziyaret ederek, partililerden seçime kadar yoğun bir şekilde çalışmalarını istedi.

AK Parti'den önce Türkiye ekonomisinin çok kırılgan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Nurettin Canikli, "Biz iktidara gelmeden önce Türkiye her 2 yılda bir krize giriyordu. 1994'te, 1996'da, 1999'da en son 2001'de bizden önce kriz oldu. Yani Türkiye her 2 yılda krizlere aboneydi. Dünyada da sıkıntı yoktu, diğer ülkelerde meydana gelen sıkıntıların yansıması olarak ortaya çıkmıyordu kriz. Tamamen içerideki yöneticilerin basiretsizliğinden, yanlış karar almalarından kaynaklanıyordu. Her 2 yılda 1 kriz, 8 yılda 4 kriz" diye konuştu.

- "Onlar zatürre oluyor biz ise sadece hapşırıyoruz"

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte ekonomisinin çok güçlendiğini bildiren Canikli, şöyle devam etti:

"2002'de AK Parti iktidara geldi 13 yılda dünyada yaşanan çok büyük krizlere rağmen etkilenmedik. 2008 yılında yüzyılın en büyük ekonomik krizi yaşandı ama Türkiye'ye Allah'ın izni ve AK Parti'nin kadrolarıyla bir şey olmadı. Eskiden bir söz vardı 'gelişmiş ülkelerde eğer ekonomilerinde en ufak bir sıkıntı meydana gelirse bu Türkiye'ye yüksek bir şekilde yansırdı. Yani Avrupa ve ABD ekonomisi hapşırır, Türkiye ekonomisi zatürre olur denirdi. 2002 yılından önce aynen böyle konuşulurdu. Ama şimdi onlar zatürre oluyor biz ise sadece hapşırıyoruz."

- "Şuanda üçünü paralel yapı kesinlikle kontrol ediyor ve yönetiyor"

Canikli, Paralel Yapı'nın muhalefet partilerini kontrol altında tutuğunu savundu. Canikli, "CHP'yi de o yönetiyor, MHP'yi de o yönetiyor, HDP'yi de o yönetiyor. Zaten CHP ve MHP'yi komuta ettiğini biliyorduk HDP çok net değildi. Şuanda üçünü paralel yapı kesinlikle kontrol ediyor ve yönetiyor" ifadesini kullandı.

Seçimlerde koalisyon oluşması için çalışan odakların olduğunu iddia eden Canikli, şunları söyledi:

"İçeride ve dışarıda öyle propaganda yaptılar ki yabancı ve Türkiye'deki bazı yatırımcılar inandı buna. Dövizde bazı dalgalanmalar yaşandı, başka nedenleri de var ama bunun da etkisi oldu. Ancak son 1 haftadan beri artık piyasa olup biteni tam olarak anladı. 7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına güçlü bir şekilde geleceğini satın almaya başladı o nedenle de döviz düşüyor, faiz düşüyor, borsa yükseliyor. Yabancı sermaye de artık buna inandı dolar bozduruyor, lira satın alıyor. Eğer seçim sonrasında koalisyon ihtimali olsaydı kesinlikle böyle bir şey yapmaz Türkiye piyasasından çıkar. Dolayısıyla umutları hiç kalmadı artık, umutları bitti."

- "Türkiye'den 400 milletvekili istiyoruz"

Canikli, yeni anayasa için AK Parti'nin seçimlerden güçlenerek çıkması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Anayasayı değiştirmemiz lazım artık darbe anayasasından kurtulmamız lazım. Milletin kendi özünü yansıtan anayasaya sahip olmamız lazım. Diğerleri yanaşmıyor, denedik olmadı. Yeni anayasa için aylarca müzakere ettiler, onların da kabul ettikleri maddeleri çıkartalım dedik, onu da kabul etmediler. Yani yeni anayasa için onlardan hayır yok. Tek başına anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa sahip olmamız lazım. Milletimizin bu desteği bize vermesi lazım. Bu anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa ihtiyacımız var. Onun için Türkiye'den 400 milletvekili istiyoruz. Bu millet bu desteği verecek. Ne zaman gittiysek, yetki güç talep ettiysek verdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber