Uzlaştırmacılar beden dili eğitiminden geçirilecek

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Öztürk: - "Uzlaştırmacıların psikolojiden iyi anlamalarının yanı sıra beden dili konusunda da yetkin olmaları gerekli. Bunun için önümüzdeki dönemde beden dili eğitimlerini hayata geçireceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzlaştırmacılar beden dili eğitiminden geçirilecek

İzmir Adliyesi Uzlaşma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Feyzi Öztürk, uzlaştırmacıların psikolojiden anlamaları ve beden dilini iyi kullanmaları gerektiğini bildirdi.

İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda Öztürk, uzlaştırmacıların toplumsal bir işi yerine getirdiklerini, çünkü uzlaştırma uygulaması sayesinde tarafların yıllarca mahkeme kapılarında uğraşmak yerine, "uzlaştıran" bu formülle mahkeme kapısından "barışarak" döndüklerini söyledi.

Devletin artık cezalandırıcı değil onarıcı adalet sistemini ayakta tutmak istediğine işaret eden Öztürk, uzlaştırmanın tanıtımını daha etkin şekilde yaparak bilinirliğini arttırmak istediklerini ifade etti.

Öztürk, HSYK'dan yetkiyi aldıklarını, çok çalışacaklarını belirterek, "Uzlaştırmacılara dosya paylaştırma konusunda önce eşit olacağız ancak daha sonra, daha çalışkan ve başarı oranı daha yüksek uzlaştırmacılara daha fazla dosya vereceğiz" dedi.

İzmir'in uzlaştırmada "barış"la sonuçlanan dosya oranının yüzde 85 olduğunu kaydeden Öztürk, sistemin yaygınlaştırılıp kapsamı genişletilmesi halinde bu oranın daha yukarılara çekilebileceğini dile getirdi.

Öztürk, adliyeye gelen dosyaların yüzde 8-10'unun uzlaştırma bürosuna yönlendirildiğini kaydederek, "Bu sosyal, toplumsal bir iş. Taraflar mahkeme süreci sonunda aralarındaki sorunu çözmüş olmuyor ama uzlaşma sağlandığında, barış içinde buradan ayrılıyor. Uzlaştırmacıların psikolojiden iyi anlamasının yanı sıra beden dili konusunda da yetkin olmaları gerekli. Bunun için önümüzdeki dönemde beden dili eğitimlerini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber