Yıldız: Vaatlerle iş yürüseydi Cem Uzan iktidar olurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: - "Eğer Türkiye'de seçim vaatleriyle iş yürüseydi dünyanın en büyük hırsızlarından, bunu ben söylemiyorum, mahkeme söylüyor, Cem Uzan vaatleriyle iktidar olurdu"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldız: Vaatlerle iş yürüseydi Cem Uzan iktidar olurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Eğer Türkiye'de seçim vaatleriyle iş yürüseydi dünyanın en büyük hırsızlarından, bunu ben söylemiyorum, mahkeme söylüyor, Cem Uzan vaatleriyle iktidar olurdu" dedi.

Yıldız, Gümüşhacıköy ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerine yaklaşık 3 hafta kaldığını, Türkiye'nin idaresine, büyümesine, Türkiye'deki siyasi istikrarın sürdürülmesine milletin karar vereceğini kaydetti.

AK Parti iktidarından önce bir kitabın fırlatılmasıyla Türkiye'nin milyar dolarları kaybettiğini hatırlatan Bakan Yıldız, dolan bardağın üzerine gelen bir damlayla bardağın taştığını ve ülkede kriz yaşandığını anlattı.

Yıldız, 7 yıl önce dünyanın en büyük 3 krizinden birinin yaşandığını belirterek, "Türkiye'de bir şey olmadı. Bunun en temel sebebi siyasi istikrardır. İktidarınız kırılgan ise en ufak şeyden etkilenir. Peki, Türkiye 2002 yılından sonra ne buldu da bu hale geldi? Değerli kardeşlerim; gömü mü bulduk, hazine, define mi bulduk? Hayır ama en önemli kaynağı, insan kaynağını bulduk. Başta kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu bulduk" diye konuştu.

- "Öyle hikaye anlatmakla seçim kazanılmaz"

Ülkenin insan kaynağı güçlendikçe geliştiklerini, kimsenin kara kaşa, kara göze bakıp oy vermeyeceğini, vatandaşın yapılanlara, yatırımlara oy verdiğini, söylenenlere oy vermeyeceğini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer Türkiye'de seçim vaatleriyle iş yürüseydi, dünyanın en büyük hırsızlarından, bunu ben söylemiyorum, mahkeme söylüyor, Cem Uzan vaatleriyle iktidar olurdu. Şunun bilinmesi lazım. İster Kürt, ister Türk, bütün vatandaşlarımız, Sünni, Alevi, hiç fark etmez, hepsi Türkiye'de zihniyle beraber büyüdü. Türkiye'nin sadece ekonomisi büyümedi. Öyle hikaye anlatmakla seçim kazanılmaz. Vatandaşımızın eğitimi ne olursa olsun, hor görenler, hakir görenler, 'göbeğini kaşıyan adam', 'çoban', 'ancak koyun güderler' diyenler, o küçümsedikleri halktan 9 seçimden bu yana tokat yediler. Utanmadan, sıkılmadan, Meclis kapanmadan önce muhalefetten bir milletvekili, arabasının bagajından koç çıkardı ve basın mensuplarını da topladı. Dedi ki 'Siz 12 yıldan beri koyun gibi davrandığınız için seçimleri AK Parti kazandı. Bundan sonra koç gibi davranın da CHP kazansın'. Bu kadar büyük hakaret olamaz. Seçimde herkes kimseye laf atmadan yaptıklarını söylesin. Vatandaşlarımız neye karar verirse başımızın üstünde."

- "Biz ayrım yapmıyoruz"

Bakan Yıldız, Cem Uzan'ın mahkeme kararıyla hırsızlığının tescillendiğini iddia ederek, "Söyledi, anlattı ama vatandaşımız, beyniyle, zihniyle kalbiyle, vicdanıyla, aklıyla, sağduyusuyla, basireti ve ferasetiyle büyüdüğü için bunların hiç birine kanmadı" dedi.

"Ben doktora, 'Bu tür atmanın sağlığa zararı var mı?' diye sordum. 'Sağlığa zararı yok' dedi ama siyasetin saygınlığının azaltılması adına büyük zararı var. Siyaseti yüceltmek ve sizleri TBMM'de yüceltmek için çok fazla gayret sarf ettik" sözlerini kullanan Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:

"Doğru yaptığımız için güçlendik ve 10'uncu seçime gidiyoruz. Sizlerin verdiği oyu küçümseyenler, onu hor ve hakir gören, vesayet rejimleri dediğimiz, bazen üniformalı ve bazen sivil, bazen yakından, uzaktan tanıdığımız, tanımadığımız birileri, sizin oylarınızı hükümsüzleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalıştı. 'Bu iş oyla olmaz' dedi. Neyle olacak? Vatandaşımızı nereye koyacaksınız? Vatandaşımızı hükümsüz hale getirirseniz demokrasi olur mu? Sizi seçerse çok iyi, seçmediğinde kötü. Bizler bu ülkede seçmenin yüzde 50'sinden aldığımız oyla yüzde 100'üne hizmet ediyoruz. Biz ayrım yapmıyoruz. Bize oy versin, vermesin herkese bu hizmeti götüreceğiz."

- İlçelere doğalgaz

Vatandaşların açtığı "Doğalgaz Gümüşhacıköy'e hayırlı olsun" pankartını gören Yıldız, her yaptıkları işte dürüst ve şeffaf olacaklarını, Türkiye'de şu anda 74 ile doğalgazın gittiğini, sıranın nüfusu 10 bini geçen ilçelere geldiği bilgisini paylaştı.

Bakan Yıldız, şu anda doğalgaz için bekleyen 202 ilçe bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bakanlar Kurulu'nda karar aldık. Başbakanımızın talimatı var. Nüfusu 10 bini geçen ilçelerde eğer elektrik abonesinin yüzde 60'ından daha fazla 'ben doğalgaz kullanmak istiyorum' derse kaymakamlıklara müracaat etsinler ve biz de Botaş vasıtasıyla doğalgaz götürelim dedik. 7 ilçe müracaat etti. İlçelerden talepler geldi, bu sürenin uzatılması için. 6 ay daha uzattık. Bütün Amasya milletvekilleri ilçenizin adını vererek burayla ilgili müracaata bulundu ama ne yazık ki 2 bin 200 müracaat oldu. Şimdi ben bunu Başbakanımıza tekrar ileteceğim. Buraya bir fırsat daha vermemiz lazım. Bir adım atın, biz 10 adım atacağız."

- Çözüm Süreci

Bakan Yıldız, Çözüm Süreci'yle birlikte yükselişe geçen Türkiye'nin paçalarından tutup onu aşağı çekenlerin, "paralel" ve "kirişin" var olduğunu, Türkiye'yi daima geri götürmek isteyenlerin bulunduğunu kaydetti.

Bu tür girişimlere asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Yıldız, "HDP 'barajı aşamazsak sivil itaatsizliği başlatacağız' dedi. Ne demek sivil itaatsizlik? İsyan mı çıkartacaksın? 'TBMM'ye giremedim' diye başka bir yerde meclis mi kuracaksın? Dağa mı çıkacaksın? Türkiye'nin huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Şu ana kadar olduğu gibi herkes seçime girecek ve vatandaşın kimi, ne kadar tercih ettiğini görecek. CHP'ye de, MHP'ye de oy veren olacak ama biz yaptıklarımızın ve siyasi istikrarın korunması için çalışmamıza devam edeceğiz" dedi.

Bakan Yıldız ve beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile partililer, daha sonra seçim irtibat bürosu açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber