40 Bin Kadroya İlişkin Haberlerin Gerçekliği

Haber Giriş : 26 Şubat 2004 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 Bin Kadroya İlişkin Haberlerin Gerçekliği

Bilindiği ve daha önce sitemizde duyurulduğu üzere devletin genel ve katma bütçeli kurumlarına 2004 yılında kullanılmak üzere 40 bin açıktan atama yapılacaktır.

40 bin kadronun kurumsal bazda dağılımı Başbakan onayı ile yapılmış olup, bu kadroların 18 bini (10 bini şubat ataması için kullanılmak üzere) MEB'e, 6.600'ü üniversitelerin akademik personel kadrolarına, 1.500 civarında kadro KPSS-A kadrolarına ve 3 bini de Sağlık Bakanlığına ayrılmıştır. Buna göre şu an için devletin genel ve katma bütçeli kurumlarınca kullanılabilecek kadro sayısı 10.900'tür.

Diğer taraftan, hem ilk defa atanacaklar hem de daha önce memurluk yapmış olup da istifa etmiş ve yeniden memuriyet kadrosuna dönmek isteyenlerin devlet kadrolarına atanmasına açıktan atama denmektedir. Buna göre bu kadroların bir kısmı da daha önce memuriyeti olan kişilerin yeniden memuriyete atanmasında kullanılacaktır.

Dolaysıyla Temmuz ayında yapılacak sınav sonrasında memurluk kadrolarına atanmada kullanılacak KPSS-B ile atanacak kadro sayısı maksimum 10 bin civarındadır. Bu sayının da büyük bir kısmı teknik hizmetler sınıfına ayrılacaktır.

Memurlar.net Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber