Terk edilen bebeği hastanede kadın doktor emzirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bir apartman boşluğuna terk edilen 15 günlük bebeği, hastanede sağlık kontrolünü yapan kadın doktor emzirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antkoop Sitesi Büyükada C Blok girişine terk edilen bebek, vatandaşlar tarafından bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine apartmana giden polis, 15 günlük olduğu anlaşılan erkek bebeği, sağlık kontrolünün yapılması amacıyla Antalya Devlet Hastanesine götürdü.

Yapılan muayenesinde sağlıklı olduğu belirlenen bebeğin çok aç olduğu anlaşılınca hemşireler Çocuk Servisinde mama aramaya başladılar. Bu sırada bebeğin açlıktan kolunu yaladığını fark eden ve kendisi de 1 yaşında bir bebek sahibi olan Dr. Arife İmek, bebeği emzirerek, karnını doyurdu.

Dr. Arife İmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemşirelerin aramalarına rağmen mama bulamamaları üzerine, bebeği emzirmeye karar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Hastaneye bir bebek getirmişlerdi. Ama mama bulunamıyordu. Ben de 1 yaşında bir bebek annesiyim ve bebeğimi halen emziriyorum. Bebeğin halini görünce çok duygulandım. Kolunu ağzına götürmüş, yalanıyordu. Dayanamadım ve terk edilen bebeği emzirdim. İştahla, 20 dakika kadar dolu dolu emdi. Çok tatlı ama terk edildiği için çok şanssız bir bebekti. Bu durum beni çok duygulandırdı.'' Arife İmek, evlendikten sonra 14 yıl süreyle bebek sahibi olamadıklarını, kızı Ronya'yı ise tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiğini belirterek, ''Bir bebeğin anne sütünden mahrum bırakılmasını anlayamıyorum. Her çocuk anne sütü emme hakkına sahiptir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber