Engelliler havaalanından çevrilmiş, protokol Almanya'ya gitmiş

DİYARBAKIR'da, faaliyet gösteren Ortadoğu Tüm Engelliler Derneği'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü, 'Avrupa'da Engelli Olmak Projesi' kapsamında geçen yıl aralarında protokol üyelerinin de bulunduğu 25 kişi Almanya'ya gitmek istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2015 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler havaalanından çevrilmiş, protokol Almanya'ya gitmiş

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da pasaport kontrolünden geçen 7 protokol üyesinin geçişine izin verilirken, engelli ve yakınlarından oluşan 18 kişinin geçişlerine izin verilmeyerek geri çevrildiği ortaya çıktı. Geri çevrilenler arasında bulunan Dernek Başkanı Mehmet Polat, geçen yıl Haziran ayında Almanya'ya yaptıkları ilk ziyarette 7 engellinin Almanya'dan dönmemesinin gerekçe gösterilerek, gitmelerine izin verilmediğini söyledi.

ALMANYA'DA GİDEN 7 ENGELLİ DÖNMEDİ

Diyarbakır'da faaliyet sürdüren Ortadoğu Tüm Engelliler Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü, 'Avrupa'da Engelli Olmak Projesi' kapsamında geçen yıl Haziran ayında bir kurumun daveti üzerine Almanya'ya gezi düzenledi. Almanya gezisine, aralarında Vali yardımcısı, Milli Eğitim müdürü ve bazı daire müdürlerinin de bulunduğu 13'ü protokol üyesi toplam 47 kişi katıldı. Almanya'dan 10 gün süren çalışmalardan sonra heyet Türkiye'ye dönerken, 7 engelli Almanya'da kaldı ve dönmedi. Kalanların Almanya'da iltica isteminde bulunduğu iddia edilirken, dernek proje kapsamında kendisi ile getirdiği 44 tekerlekli sandalyeyi Diyarbakır'da düzenlediği tören ile engellilere dağıttı.

ENGELLİLER HAVALİMANINDAN ÇEVRİLDİ

Ortadoğu Tüm Engelliler Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında geçen yıl Ekim ayında Almanya'ya bir ziyaret daha gerçekleştirmek istedi. Yine 7'si protokol üyeleri olmak üzere toplam 25 kişinin katılacağı ziyaretler için hazırlıklar yapılarak Atatürk Havalimanı'na gidildi. Havalimanında pasaport kontrolünde heyette bulunan 7 protokol üyesinin Almanya'ya gidişlerine izin verilirken, aralarında Dernek Başkanı Mehmet Polat'ın da bulunduğu 18 engelli ve yakınlarının vizeleri iptal edilerek geçişlerine izin verildiği ortaya çıktı. Yapılan işlemden sonra Engelli projesi kapsamında protokol üyeleri 10 gün için Almanya'ya giderken, 18 engelli ve yakınlarının havaalimınından çevrildiği belirtildi.

Dernek Başkanı Mehmet Polat, yaşananları doğrulurken, ilk gidişlerinde kendileri ile dönmeyen ve Almanya'da kalan 7 kişinin daha sonra döndüğünü, buna rağmen aralarında protokol üyelerinin de bulunduğu ikinci ziyareti gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hazırlıkları yaparak 7'si protokol üyesi olmak üzere toplam 25 kişi ile Atatürk Havalimanı'na pasaport kontrolüne gittiklerinde bir şok ile karşılaştıklarını belirten Dernek Başkanı Polat, şöyle dedi:

"Protokol üyelerinin gidişine izin verildi ancak, vizelerimiz olmasına rağmen engelli ve yakınlarından oluşan 18 kişinin Almanya'ya gidişlerine izin verilmedi. Gerekçe olarak ta daha önce gidip bizimle dönmeyen ancak sonra dönen 7 kişi gösterildi. Bizimle gelen arkadaşların durumlarını emniyet araştırmıştı. Eğer gidişimize izin verilmeyecekti ise, neden bize bu pasaportları verdiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber