O kadın, Nuh Mete Yüksel'e kurulan komployu itiraf etti

Gazeteci Zihni Çakır, 2002 yılında Gülen'i soruşturan savcıya kurulan kaset komplosunda kullanılan kadının, Fetullahçı polislerle olan ilişkisini itiraf ettiğini yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2015 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O kadın, Nuh Mete Yüksel'e kurulan komployu itiraf etti

Bugünlerde, Meral Akşener dolaysıyla gündemde olan bir konu var.

Daha önce Gülen'in en yakınında olan isimlerden birisi olan Latif Erdoğan, paralel yapının Meral Akşener için de düzmece bir kaset hazırladığını söyledi.

Latif Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında da gündem hareketlendi. Akşener konuyu gündeme getirdiği için Latif Erdoğan'a köpürdü. Cemaat gazeteleri ile Hürriyet gazetesi ise konunun sadece Latif Erdoğan'la olan yönünü mercek altına aldı.

Ancak söz konusu açıklamada Latif Erdoğan, bu düzmece kaseti hazırlayanların, Nuh Mete Yüksel'e kaset komplosu kuranlar ile aynı olduğunu belirtmişti. Akit Gazetesinden Hasan Karakaya daha önce yazdığı bir makalede, Nuh Mete Yüksel kasetinin Gazeteci ve Yazarlar Vakfı temsilcisinde kendilerine getirildiğini, Akit yayınlanmayınca kasetin Hürriyet Gazetesince yayınladığını belirtmişti.

Gazeteci Zihni Çakır, son bir haftada yaşananları, yukarıdaki bağlam içinde, 21 başlıkta ele aldı.

İşte Zihni Çakır'ın twitter üzerinden yaptığı tespitler..

1-Nuh Mete Yüksel kasetinin hikayesi savcılıkdaki bir "itirafta" detaylarıyla yer alırken bugün başka yöne çekenler örgütü aklama telaşında.

2-NMYüksel'e o kumpasın bugün tutuklu olan Fetullahçı Müdür maarifetiyle kurulduğu tek tek anlatılıyor.

3-Savcı icin uydurma bir orgüt operasyonu yapilıp yanına koruma olarak adam sokulmasından kadınin ayarlanmasına kadar hersey net.

4-Birkaç gün evvel bu detayları Yeni Söz'de yazdım. Ama bugün örgüt kalemleri olayı manipüle etme telaşında. Tabi baslarına gelecekler belli

5-NMYüksel'e kaset kumpasını tetikleyen de Bursa'daki sapık Öİmamoğlu ile Fetullahçılar arasındaki ilişkiyi soruşturmaya dahil etme cabası

6-Sapık Özgen İmamoğlu'na 6 avukat yollayan Fetullahçılar onu bir sekilde yurt dışına kacırmayı başarır.

7-Operasyonu yapan polisler o garip ilişkileri NMYüksel'e anlatınca Yuksel o dosyayı da Fetullah dosyasına eklemek ister.

8-İşte bu istek NM Yüksel'in tam anlamıyla sonu olur ve şimdi tutuklu olan mudür ST ekibiyle Yüksel'e kaset kumpasını hazırlar.

9-Fetullahcı yapı icinde yetişen bir polisin itirafları üzerine Ankara TEM, kumpasta kullanılan kadına ulaşır ve o da olayları itiraf eder.

10-Bütün bu bilgiler örgütün kasetcilik yöntemini ve kimlerin bu işin içinde olduğunu aydınlatır.

11-Örgüt üyelerinin olayı geçmiş bir haberi ısıtma olarak manipüle etme sebebi bu itirafların dev bir operasyon dalgası getirecek olması.

12-Muhtemelen olay örgütün kaset ekibinin deşifresinin önünü açacak. Fetullahçıların Akşener uzerinden aklanma telaşı da bundan kaynaklı.

13-Unutmadan, NMYüksel kasetinin soruşturma işi derinleştikce olay Çetin Doğan'a kadar uzanacak.

14-Çetin Doğan'ın İstanbul Emniyetine baskın düzenleyip epeyce kasete el koyduğu bir durum da var.

15-Asıl arşiv de o aslında. Mesela ÇYDDye sızan bir Fetullahçıyla bu dernek yöneticilerinin de epeyce kasetleme faaliyeti biliniyor.

16-Çetin Doğanın Emniyet baskınıyla el koyduğu kasetler de bu kasetler:))

17-Meral Akşener'i Latif Erdoğan davasından vazgeçirmezlerse Latif Erdoğan bunların kasetleme faaliyetlerini tek tek anlatır mahkemede.

18-L Erdoğan'ın kasetleme ekibini de medya servis ağını da iyi bildiğini ve hatta Fetullahla bu yönde önemli bir sırra haiz olduğu biliniyor

19-Fetullahçı örgütün kasetleme hikayesi de Demirel'den alınan örtülü ödenek paralarıyla temin edilen sistemle başlar.

20-Örgüt, bu parayla aldığı sistemi Ankara Elmadağ ve Gölbaşında kurulan iki mustakil adrese kurar.

21-Örgüt'ün bu alandaki ilk elemanlarından biri de Nizam-ı Alem ocağından Zaman Gazetesine devşirilen HP'dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber