Hüyük, meslek yüksekokulu istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Hüyük İlçesi'nde halk, kent merkezine meslek yüksek okulu kurulmasını istiyor.

Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, yıllar önce de gündeme gelen Hüyük İlçesi'ne bir meslek yüksek okulu kazandırılması için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde yapılan tüm girişimlere rağmen yüksek okulun Hüyük İlçesi'ne kurulmasının sağlanamadığını dile getiren Başkan Ahmet Temiz, "O dönemde alt yapı ve fiziki yetersizlikler bahane edilerek, rektörlük tarafından yaptığımız müracaatlara ret cevabı verilmişti. Ancak, bu bizi hiçbir zaman yıldırmadı ve bugün de bu mücadeleye kaldığımız yerden, daha kararlılıkla, hazırladığımız dosya ve projelerle birlikte devam edeceğiz" dedi.

Meslek yüksek okulu kurulan yerleşim birimlerinin hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel yönden çok canlandığına işaret eden ve Hüyük'te de böyle bir hareketliliği çok istediklerini dile getiren Başkan Temiz, ilçe halkının büyük bölümünün de yüksek okul fikrine oldukça sıcak baktığını söyledi.

Okul binası sorununu da giderdiklerine değinen Temiz, "Belediyemize ait olan 4 katlı bir binamızın mülkiyet kullanımını da yeni bina yapılana kadar ücretsiz olarak yüksek okula tahsis edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Bunun yanı sıra iç dizayn ve mefruşatının düzenlenmesini, talep edilen bilgisayarların karşılanmasını ve personel konusunda da gerekli desteğin verilmesi konusunu hazırladığımız bu dosyamızda taahhüt ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber