Tombul: Birinci ve ikinci altı ay için yüzde 5'er ek zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşme masasında kamu çalışanlarına bu yılın birinci ve ikinci altı ayı için yüzde 5'er ek zam verilmesini isteyeceklerini bildirdi.

Tombul, toplu görüşmelerin 2. turuna katılmak üzere Başbakanlık Yeni Bina'ya gelişinde yaptığı açıklamada, ilk görüşmenin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile teamüllere aykırı biçimde birlikte açıklama yaptığını söyledi. Tombul, şöyle devam etti:

"Bu, hükümetin açıktan bir konfederasyon lehine taraf olduğu anlamına geliyor. Buradan hükümete çağrı yapıyoruz. Kamu emekçilerinin temsilcisi sıfatıyla masaya oturan konfederasyonları kendi ayak oyunlarınızla birbirine düşürerek, farklı farklı tutum almalarını sağlayarak elde edeceğiniz hiçbir kazanım olamaz."

Tombul, memurlara, enflasyondan kaynaklanan kayıplarının giderilmesi için ödeneceği açıklanan yüzde 2,38'lik zammı kabul etmediklerini ifade ederek, kendileri için sorunun, ödeneceği zaman değil, oranı olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Şahin'in, KESK'in yüzde 10 ek zam talebinin dayanağı olmadığını söylediğini anlatan Tombul, "Sayın Bakan ya hesap bilmiyor ya da işine öyle geliyor ya da bir konfederasyonu yanına aldığı için böyle söylemek daha kolay. Yıl sonu için öngörülen enflasyon yüzde 12, kamu emekçilerine bu yıl yapılan zam yüzde 5, aradaki fark yüzde 7, hükümetin yıl sonu için öngördüğü büyüme oranı yüzde 4-5 civarında. Biz bu büyümeyi yaratanlarız. Bu büyümeden refah payı istiyoruz. Enflasyon ve büyümenin toplamı yüzde 12 eder, bizim ek zam talebimiz bu ikisinin toplamının da altında, makul bir taleptir" dedi.

Tombul, verilecek ek zammın emeklilere de yansıtılmasını istediklerini ifade ederek, "Bunu sorduk. Hükümet tarafından 'biz burada sadece kamu emekçilerini konuşuyoruz' diye cevap geldi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber