KGS çilesine son

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KGS ÇİLESİNE PLASTİK APARATLI ÇÖZÜM

İzmir Kısıkköy'de dört yıldır faaliyet gösteren Ali Aydın Kayahan'ın sahibi olduğu Akplast Şirketi, Boğaz köprüleri ve otoyollarda kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi'nde (KGS) gişelerde yaşanan uzanma çilesine, ürettiği plastik bir aparatla çözüm buldu

18.08.2006 11:06

Nisan ayından itibaren Boğaz köprüleri başta olmak üzere paralı geçişlerin İstanbul'da bazı gişeler haricinde kaldırılmasının ardından sadece Otomatik Geçiş Sistemi ve Kartlı Geçiş Sistemi'nin başladığına dikkat çeken firma sahibi Ali Aydın Kayahan, sadece İstanbul'da 300 bin aracın kartlı geçiş sistemini kullandığını söyledi. Kayahan, "Fakat gişelerin yapısı nedeniyle sürücülerin tamamı araçlarından çıkarak, kartlarını göstererek geçiş yapıyor. Paralı sistemde kaybedilen zaman burada da aynı sıklıkta yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için KGS için yaptığımız özel bir düzenekle bu zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz. Türkiye'de sadece üretimi ve patent hakkı bizde olan KGS Uzatma Aparatı'yla gişelere çok yanaşıp araca zarar vermeyi, gişelere gelindiğinde emniyet kemerinin söküp, camdan sarkmayı, araçtan inip KGS kartını okutarak, zaman kaybetmenin önüne geçiyoruz" dedi.

Kayahan, üç aydır üretilen ve 28 internet sitesiyle oto aksesuarları mağazalarında, 4.5 YTL'den satışa sunulan aparatın geçiş süresini beş saniyeye indirdiğini de açıkladı.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber