Askeri Kurumlara İlişkin Haberlerin Ardından Açılan Soruşturmalar

Haber Giriş : 27 Şubat 2004 10:35, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:39
Askeri Kurumlara İlişkin Haberlerin Ardından Açılan Soruşturmalar
Askeri Kurumlara İlişkin Haberlerin Ardından Açılan Soruşturmalar

Bir süre önce sitemize gelen mailler çerçevesinde askeri kurumlarda çalışan sivil memurların sorunlarını önce Görüşler/Sizden Gelenler bölümlerinde yayımlamış, ardından da habere gelen çok sayıda yeni yorum nedeniyle bir sivil memurun daha görüşüne yer verdikten sonra, sorunun çözümü amacıyla konuyu manşet haber olarak sitemizde ele almıştık. Bu suretle bir nevi ombudsmanlık işlevini yerine getirerek sosyal taraflar arasında bir diyalog oluşturulmasını amaçlamıştık.

Memurlar.net olarak suç teşkil edecek veya sırrın ifşası kapsamına girecek bir habere sitemiz sayfalarında yer vermedik.

Ancak, dün ve bugün sitemize gelen bilgilere göre bu habere yorum yazan bir kısım ziyaretçilerimize soruşturma açılmıştır.

Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz: Bizler, memurlar.net olarak bu konuya ilişkin haberlerde oldukça hassasiyet göstermekteyiz. Bir devlet kurumu olan askeri kuruluşları küçük düşürmek gibi amacımız hiç bir zaman olmadı, zaten olamazda. Ancak, bir sivil memurun çalışma şartlarına ilişkin yorumda bulunmasından, bu konuya ilişkin görüşlerini açıklamasından daha doğal ne olabilir?

Bu çerçevede, askeri kurum yöneticilerinin biraz daha hoşgörülü olmalarını bekliyor ve ülkemiz mevzuatının Avrupa Birliğine uyum yasaları çerçevesinde demokratikleştirildiği bugünlerde, en temel hakların iyileştirilmesini içeren taleplere askeri bakış açısı yerine daha demokratik bir bakış açısıyla yaklaşılmasının, askeri kurumlarımıza yakışan bir tavır olacağını düşünüyoruz.

Diğer taraftan, bu tavır hilafına yapılacak uygulamalar hiç bir soruna melhem olmayacağı gibi sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir.

Umuyoruzki askeri kurum yöneticileri gerekli anlayışlı tavrı göstereceklerdir.

Saygılarımızla

Memurlar.NET Yönetimi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber