Sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlık çalışanları Türkiye genelinde, silahlı saldırıda öldürülen Op.Dr.Kamil Furtun için iş bırakma eylemi yapıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanları iş bıraktı

ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN KANLI ÖNLÜKLE PROTESTO

SAMSUN'da Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığ hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi nedeniyle sağlık çalışanları 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Furtun'un görev yaptığı hastanede odası çiçeklerle donatılırken, meslektaşları temsili kanlı doktor önlüğü giyip olayı protesto etti.

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun'un geçen cuma günü hastade uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi nedeniyle sağlık camiasının tepkisi devam etti. Olay sonrasında sağlık çalışanları tarafından ülke genelinde hastanelerde 2 günlük iş bırakma eylemi başlatılırken Op. Dr. Furtun'un görev yaptığı hastanede de tören düzenlendi. Furtun'un hastanedeki odası ve odasının bulunduğu koridora çiçekler bırakıldı. Ardından kanlı doktor önlükleri ve Furtun'un fotoğrafının üzerinde bulunduğu tişörtleri giyen sağlıkçılar hastane bahçesinde toplandı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal şunları söyledi:

"Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatı hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun, sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Yaprak KOÇER- Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, (DHA)

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN İŞ BIRAKTI

Türkiye genelindeki sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de acil servis dışındaki çalışanlar iş bıraktı. Sağlık çalışanlarına hastalar ve hasta yakınları da destek verdi. Hastane bahçesine çıkan çalışanlar yapılan saygı duruşundan sonra bir basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları adına konuşan hastane yöneticisi Prof. Dr. Hakan Güven, "Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" dedi.

Sağlık çalışanları yapılan basın açıklamasının ardından görevlerinin başına döndü.

BAĞCILAR'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

BAĞCILAR Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, Samsun'da geçtiğimiz gün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op.Dr.Kamil Furtun için iş bırakarak hastane bahçesinde toplandı.

Burada öldürülen doktor Kamil Furtun için çalışanlar saygı duruşunda bulundu. Programa katılan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir açıklama yaptı.

"SAMSUN'UN EN ÇOK AMELİYAT YAPAN GÖĞÜS CERRAHIYDI"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Gümüş, öldürülen doktor Kamil Furtun'un Samsun'da sevilen bir doktor olduğunu hatırlatarak, "O, Samsun'un en çok ameliyat yapan göğüs cerrahıydı. En riskli vakaları yapıyordu. Arkasında binlerce hastası olan bir hekimdi. Hastaneyle hiçbir sorunu yoktu. Hastanenin abisiydi. Bu kadar sevilen bir kişiyi, bir kahpe geliyor ve katlediyor. Biz bu olayın arka planını takip edeceğiz" dedi.

HASTANEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTTIRILACAK

Hastanelerde artık güvenlik önlemlerinin arttırılacağını belirten Gümüş, "Silahlı bir kişinin hastanelerimize girmesini istemiyoruz. Bu konuda güvenlik limitleri üst düzeye çıkarılacaktır. Tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu.

HAYDARPAŞA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Samsun'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi doktoru Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi sağlık çalışanları tarafından iş bırakma eylemiyle protesto ediliyor.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de sağlık çalışanları saat 09.00'da iş bıraktı.

ÇALIŞANLARIMIZI DİKKATLİ OLMAYA ÇAGIRIYORUZ

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler, "Ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağılığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız. Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan 'Sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yanyana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteği ile ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.

Hasan YILDIRIM-Mustafa ÖZDABAK-Süleyman KAYA-Hayati KILIÇ/ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber