Emniyet'te 'usulsüz yapılanma' davası başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev tanımı olmayan 'bölge/ülke polis uzmanı' teşkilatlanması yaptıkları, bu personelin atanması için amirleri yanılttıkları iddialarıyla haklarında dava açılan tutuksuz 12 emniyet görevlisinin yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'te 'usulsüz yapılanma' davası başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev tanımı olmayan 'bölge/ülke polis uzmanı' teşkilatlanması yaptıkları, bu personelin atanması için amirleri yanılttıkları iddialarıyla 12 emniyet görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan 11'i ve avukatları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklardan İlyas Özgentürk savunmasında, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını bildirerek, yurt dışında doktora çalışması yapmasının, bu göreve gelmesinde etkili olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Özgentürk, "Dış İlişkiler Daire Başkalığının iş yükünü hafifletmek için çalışma yapmak istedik. Yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapanlar CV üzerinden tercih edildi. Yer sıkıntısı olduğu için de arkadaşları ek bir binada istihdam etmek zorunda kaldık. Özel bir birim oluşturulmadı. Bunun için izin alınması, bazı imzalar gerekir. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatini istiyorum" diye konuştu.

Sanıklardan Fatih İnalkaç da, daire başkanlığı görevinde bulunduğunu, iddiaların tamamen asılsız olduğunu, iddianameye konu olan suçun görevden alındıktan sonra oluşturulduğunu savundu.

İnalkaç, "Verilen görevi yaptık. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bu görevlendirme hala devam ediyor. Yaptığımız çalışmalar önce yıllık, sonra da aylık kitapçıklar haline getirilerek bütün daire başkanlıklarına dağıtıldı. Gizli bir şey yapmadık. Devleti de zarara uğratmadık" dedi.

Sanıklardan Nebi Çetinkaya ise İçişleri bakanının onayıyla Emniyet Genel Müdürülüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığında görevlendirildiğini, Avrupa Polis Koordinatörü olarak görev yaptığını anlattı.

Fransa'da yüksek lisans, ABD'de doktora çalışması yaptığını bildiren Çetinkaya, çalışmalarından dolayı Dış İlişkiler Daire Başkanlığında görevlendirildiğini tahmin ettiğini söyledi.

Çetinkaya, "Yasa dışı bir iş yapmadım, verilen görevi yaptım. Uzman olarak ne görüş istendiyse verildi. Yabancı ülkelere yapılan gezilerde tercümanlık yaptım, uzman olarak görüş bildirdim. Fotoğraflar var, yaptığımız iş biliniyor" şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini isteyerek duruşmadan vareste tutulmalarını talep ettiler.

Mahkeme, sanıkları duruşmalardan vareste tutarak duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıkların, "görevi kötüye kullanma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" gibi çeşitli suçlardan 7 ay 15 günden, 11 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber