Orman Bakanı Pepe'nin WEB sitesinden personel alımına ilişkin açıklamalar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Personel alımı hakkında açıklama

..:: OGM tarafından istihdam edilecek personel için oldukça fazla mesaj geliyor. Bu konuda detaylı bir açıklama yaparak başka konulara geçmek istiyoruz.

Daha önce de açıklandığı üzere Orman Genel Müdürlğü tarafından 2006 yılı içersinde;
*380 Orman Mühendisi,
*10 Orman Endüstri Mühendisi,
*20 Harita ve Fotogrametri Mühendisi,
*250 Orman Muhafaza Memuru
alınacak.

Bu konudaki yazımız Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM'' ye gönderildi. Alımlar üç bölüm için ayrı ayrı ve KPSS puanlarına göre yapılacak.

Orman Mühendisleri için en son 81 puan seviyesinde alımlar olmuştu. Bu konudaki takdir hakkı OSYM''de olmakla birlikte en son KPSS Sınav sonuçlarının da dikkate alınacağını, dolayısıyla puanların 80 in altına düşmeyeceğini öngörüyoruz. Orman Endüstri ve Harita Mühendisleri için eşik puan biraz daha yüksek olabilir.

Bu dağılımın neye göre yapıldığı merak ediliyor doğal olarak. Orman Mühendisleri ormancılık hizmetlerinin temelini oluşturuyor. Özellikle üretim ve depo işlerinni yürütmek üzere Orman Endüstri Mühendislerinin istihdam edilmesi planlandı. İtiraf etmek gerekirse Orman Endüstri Mühendisi arkadaşlarımızın gösterdiği sivil tepki ve dayanışma bu neticenin alınmasında büyük rol oynadı.

Kadastro çalışmalarına büyük bir öncelik veriyoruz. Dolayısıyla Harita Mühendislerini bu amaçla istihdam edeceğiz.

Orman Muhafaza Memurlarında büyük bir azalma oldu. Uzun zamandır elaman alımı yapılmamıştı. Ara eleman olarak hizmetine ihtiyaç duyulan Muhafaza Memurları faaliyetlerimizin temel öğlerinden birisi. Bu tesbit uzun değerlendirmelerden sonra yapıldı.

Uzun zamandan sonra ilk defa bu kapsamda bir istihdam için mutluyuz. Bu sınavlarda şansı yaver gitmeyen arkadaşlarımıza; gerek Orman ve Orman Endüstri Mühendisi, gerekse Çevre Mühendisi; bu zamanı KPSS sınavlarına çalışarak, yüksek lisans imkanını zorlayarak ve en önemlisi de yabancı dil öğrenerek geçirmelerini tavsiye ediyoruz.

2006 yılı bitmeden Çevre ve Orman Uzmanı istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu konuda gerek Maliye Bakanlığı, gerekse Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Sayın Mehmet Ali ŞAHİN nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Bu mümkün olduğu takdirde alımlarda yabancı dil şartı arayacak, Yüksdek Lisans ve Doktorayı tercih nedeni olarak kullanacağız.

Bu vesileyle bir açıklama daha yapmak istiyoruz. Demokratik yaklaşımımız gereği gelen tüm mesajları yayınlamaya çalışıyoruz. Bizim açımızdan her meslek kutsaldır. Herkesin eğitimi, birikimi farklıdır ve yapacağı işe göre eğitim alır. ama üstünlük veya önemlilik işe verilen değere bağlıdır. Göz ve kulak arasında tercih yapmaya zorlanmaktan ziyade her ikisine birden sahip olmayı tercih ediyoruz.

Ayrıca genç veya yaşlı meslektaş tartışmasını pek uygun görmüyoruz. zaten bundan sonra bu tür mesajları yayınlamayacağız. Ülkemizin en zor koşullarında hizmet vermiş, dağ, tepe, fakirlik demeden koşturmuş ve ormancılığı günümüze getirmiş olan meslek büyüklerinin şahıslarına ve birikimlerine tabi ki saygı duyuyoruz ama gençliğin dinamizmini, çağı yakalamaya çalışan heyecanını da anlıyor ve mutlulukla karşılıyoruz. Her iki kesime de başarılar ve sağlık diliyoruz.


Döner sermayeden pay, 225 Uzman Yardımcısı alımı

..:: 04.08.2006 tarihinde Çevre ve Orman Bakanı Osman PEPE'''' nin başkanlığında, Bakanlık Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Bakan PEPE'''' nin başkanlığında yapılan toplantıya; Müsteşar Prof. Dr. Hasan Zuhuri SARIKAYA, Müsteşar Yardımcıları Bünyamin KARACA, Nuri USLU, Mahir KÜÇÜK, Bakan Danışmanları Vahdettin GÖKÇE ve Yüksel ERDOĞAN, Teftiş Kurulu Başkanı,Strateji Geliştirme Başkanı, Genel Müdürler, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Özel Kalem Müdürü katıldı.

Toplantıda her birim kendi durumunu özetledi.

Toplantıda; İl Müdürleri ve Şube Müdürlerinin maaşlarında adaletsizlik olduğundan, maiyetinde çalışan teknik elamanlardan daha az maaş aldıklarından bahsedilmesi üzerine Bakan PEPE:

Bu konuyu yakinen takip ediyorum. Bakanlığımız Döner Sermayesinden Bakanlık çalışanlarına uygun şekilde katkı payı ödenmesi için ilk fırsatta kanun düzenlemesi yapacağız. Konuyu Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık ile görüştüm. Daha önceden teknik problemler nedeni ile bu düzenlemeyi yapamadık. Ama biz personelimizi izliyor ve gerekeni yapıyoruz.

Bakan PEPE ayrıca;

*Teknik elemanlara yönelik düzenlemenin taslağında Bakanlığımız çalışanları yoktu. Gayretimiz neticesinde teknik elemanların maaşlarında 100-200 YTL'''' lik düzenleme yapıldı.

*İdari kadrolar için de döner sermaye yoluyla destek olacağız. Kimsenin maiyetinde çalışanlardan daha az maaş almasını onaylamıyorum.

*04.08.2006 tarihinde Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali ŞAHİN ile yaptığımız görüşme neticesinde 2006 yılı içinde 225 adet Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı alımı konusunda mutabık kaldık. Buna ilişkin yazışmalara bugün itibariyle başladık.

*Bakanlığımız çalışanlarının büyük bir kısmını teşkil eden Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına yangın tazminatı ödenmesini biz başlattık.

*Ayrıca neredeyse tamamı Bakanlığımızda istihdam edilen Orman Mühendisleri meslek yasasının çıkarılmasında ve bu şekilde daha fazla sayı ve kalitede istihdam sağlanmasına biz destek olduk" dedi.

Genel Müdürlüklerden 2006 yılı proğramlarının en az %100 oranında gerçekleştirilmesini isteyen Bakan PEPE: Bu topraklara ve geleceğimize yapılacak en büyük katkının topraklarımızı, suyu, havayı korumak olacağını dile getirerek Bakanlık çalışmalarına büyük bir hızla devam edileceğini söyledi.


Meteorolojinin 2006 Yılı Personel Alım Duyurusu

..:: Bakanlığımız Bağlı Kurumlarından Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2006 yılı Merkez Bütçe Kanunu çerçevesinde OSYM tarafından KPSS sonuçlarına göre personel alınacaktır.

Alınacak 98 Personele ilave olarak 6 özürlü personel alımı yapılacaktır.

Ünvanı Sayı
Meteoroloji Mühendisi 12
Elektrik-Elektronik Mühendisi 2
Matematik Mühendisi 1
İstidlalci 32
Rasatçı 48

Toplam 98

ÖZÜRLÜ PERSONEL

Ünvan Sayı
Tekniker (Taşra) 3
V.H.K.İ (Merkez) 2
Laborant (Merkez) 1

Toplam 6

Genel Toplam 98+6= 104

Bütün adaylara başarılar dileriz.

Kaynak: http://www.osmanpepe.com.tr/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber