Eroğlu: Aracını yenileyenin ÖTV'si devletten

Bakan Eroğlu: "2016'ya kadar araçlarınızı yenilediğiniz takdirde ÖTV'yi devlet ödeyecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Aracını yenileyenin ÖTV'si devletten

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taksici esnafının 2016'ya kadar araçlarını yenilemesi halinde ÖTV'yi devletin ödeyeceğini söyledi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, taksici esnafının Berat Kandili'ni kutladı.

Taksici esnafının çok büyük bir hizmet yaptığını, bu sektördekilerin "şehrin imajı" olduğunu vurgulayan Eroğlu, turistlerin ilk taksicilerle karşılaştığını dile getirdi.

AK Parti'nin hizmetlerini anlatan Bakan Eroğlu, 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. Eskiden Karşıyaka'ya çevre yolu bulunmadığı için gitmenin büyük bir sıkıntı olduğunu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kente büyük katkılar sağladığını, bu bakanlığın İzmir'e yaklaşık 5 milyar liralık yatırım yaptığını ifade etti.

Kente kendi bakanlığının 3 milyar lira olmak üzere hükümetin toplamda 30 milyar lira yatırım gerçekleştirdiğine işaret eden Eroğlu, merkezi hükümetin üzerine düşen vazifeleri fazlasıyla yaptığını vurguladı. İstanbul-İzmir otoyolunun çok büyük bir hızla devam ettiğini, Kemalpaşa tarafındaki trafik sıkışıklığından dolayı buraya bir kavşak, Nif Çayı'nın üstüne dev bir köprü yaptıklarını, Belkahve'de inşa edilen toplam 3 bin 200 metre uzunluğundaki iki tünelden birinin de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hizmete açılacağını müjdeledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taksici esnafına 6 müjdesini anımsatan Eroğlu, "2016 yılına kadar araçlarınızı yenilediğiniz takdirde ÖTV'yi devlet ödeyecek" dedi.

İzmir'i belediyelerin engellemelerine rağmen şaha kaldırmak istediklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Gerekli kararları alacağız. Seçimlere kadar ses çıkarmıyoruz ama seçimlerden sonra kim vazifesini ihmal ederse gereği yapılacak. Herkes işini yapacak. Hiçkimsenin Kemeraltı'yı Venedik gibi sular altında bırakmaya hakkı yok. İller Bankasından şehirlere nüfusla orantılı ödenek takır takır geliyor. Kasasında para da var. Parayı süs için, bankada bıraksın diye göndermiyoruz. Seçimlerden sonra hükümet kurulur kurulmaz ilk bakacağım şey bütün İzmir'in yolu, kanalizasyon, atık su, çöp yeşillendirme vesaire. Belediyenin yapacağı hizmetleri herkes yapacak, yapmak durumunda. Şimdiden sesimizi çıkarmıyoruz. Neticede seçim var, yanlış anlaşılır diye ama kusura bakmayın hükümet olarak gereğini yaparız."

"İstikrar şart"

Eski Türkiye'den örnekler veren Bakan Eroğlu, kimsenin artık o eski günlere dönmek istemediğine dikkati çekerek, "Türkiye'de istikrar şart. İstikrar olmasaydı dünyadaki ekonomik krizde Türkiye batardı. Maaş bile ödeyemez, mazot bile bulamazdı. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" diye konuştu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ise hükümetin 2016 yılına kadar alacakları araçlardan ÖTV'yi kaldırması uygulamasının 2018 yılına kadar uzatılmasını talep etti.

Anık, "Nasıl olsa bu bir sefer kullanılacak. Bir süre önce araç alanlar var. Birkaç yıl kullanıp 2018'de bu hakkın uzatılmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu da konuyu Bakanlar Kurulunda gündeme getireceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber