Tümgenerale usulsüz para toplama cezası

Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil'i, 2.5 yıl hapse mahkum eden ve iki lüks dairesine el konulmasına karar veren Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nden, emekli bir tümgenerale de mahkumiyet kararı çıktı. Mahkeme, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ı, 'yemekhane tadilatı için firmalardan usulsüz para topladığı' gerekçesiyle 25 gün hafif hapis cezasına çarptırdı.

ÖZKÖK'TEN İZİN

Tümgeneral Dizdar, Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı'yken 2 bin 500 kişilik yemekhanenin tadilatı için usulsüz para toplayıp, kullandığı iddiasıyla 2003'te yargılanmaya başlandı.

PARAYA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, Harp-İş sendikasının bağışladığı para yetmeyince usulsüz bir şekilde promosyon düzenleyerek işçilere yemek veren firmalardan para aldığı gerekçesiyle Dizdar'ı mahkum etti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, oybirliğiyle aldığı kararda, Dizdar'ı, 'memuriyet nüfuzunu kötüye kullanmak' suçunu işlediği gerekçesiyle 30 gün hapse mahkum etti. Dizdar'ın duruşmalardaki 'iyi hali' göz önüne alınarak cezası altıda bir oranında indirildi ve 25 gün hapis cezası verildi. Dizdar'ın bu cezası da 75 YTL adli para cezasına çevrildi ve ertelendi.

4'ÜNCÜ GENERAL

Dizdar'dan önce mahkemede, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, eski Deniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Aydın Gürül ve Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Daire Başkanı emekli Tuğgeneral Rasim Vaz mahkûm olmuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber