KESK'ten 'Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkı' konferansı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, "Anayasa'nın 90'ıncı Maddesi Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkı" konulu bir konferans düzenliyor. KESK, toplu görüşmeler kapsamında yapacağı konferans öncesinde tüm illerden gelecek olan üyeleriyle yarın ve perşembe günü YKM önünde oturma eylemi yapacak.

(ANKA)-KESK, "Anayasa'nın 90'ıncı Maddesi Toplu İş Sözleşmesi ve Grev Hakkı" konulu bir konferas düzenliyor.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un açılış konuşmasıyla başlayacak olan konferans, İçkale Otel'de 25 Ağustos Cuma günü yapılacak.

TODAİE Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Gülmez'in sunumuyla devam edecek olan konferansta, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Gencay Gürsoy kısa birer konuşma yapacak.

Yapılan konuşmaların ardından panel bölümüne geçilecek. Oturum Başkanlığı'nı Prof. Dr. Mesut Gümez'in yapacağı panelde, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Özden Kabaoğlu, AKP Ankara Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ersönmez Yarbay, CHP Niğde Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Orhan Eraslan ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu da birer konuşma yapacak.

KESK, toplu görüşme sürecine ilişkin düzenlediği etkinlikler kapsamında, Türkiye'nin tüm illerinden gelecek üyeleriyle 23 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00'te YKM önünde toplanarak saat 22.00'ye kadar oturma eylemi yapacak. Görüşmelerin 4'üncü oturumunun yapılacağı Perşembe günü ise yeniden YKM önünde toplanacak olan KESK'liler, KESK heyetini buradan Başbakanlığa kadar uğurlayacak ve tekrar geri dönerek oturma eylemine başlayacak. Aynı gün KESK Heyeti'nin görüşme sürecine ilişkin bir basın açıklaması yapmasının ardından eylem sona erdirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber