Hukuk fakültesi bahçesi, üniversite çalışanları için sebze bahçesi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi, asgari ücretli işçilerine katkı sağlamak için fakülte binasının yanında domates, biber, marul, patlıcan, maydanoz, soğan, salatalık ve kabak gibi sebzelerin yetiştirildiği bir bahçe oluşturdu.

Hukuk Fakültesi Sekreteri Salih Zeki Urbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok dar gelirli ailenin, asgari ücretle geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'deki ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğunda asgari ücretlilerin hatta memurların önemli kısmı maddi imkansızlıklar nedeniyle zaman zaman pazar ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını belirten Urbaş, bunu gözönüne alarak Fakültede asgari ücretle çalışan işçilere destek olmak amacıyla fakülte binasının yanında küçük bir sebze bahçesi oluşturduklarını belirtti.

Fakültelerinde öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için yoğun çaba harcadıklarını bunun yanı sıra çalışanlarını da düşündüklerini dile getiren Urbaş, ''Yaza girerken hazırlanan hobi bahçesi şeklinde küçük alana çalışanlar kendi aldıkları sebze fidelerini dikti. Şu anda bahçede organik domates, biber, marul, maydanoz, soğan, kabak, salatalık, mısır, karpuz, kavun ve hatta balkabağı bile yetişiyor'' dedi.

Urbaş, ayda 380 YTL alan asgari ücretli geçici işçilerin, bu bahçeden ihtiyacı kadar sebze toplayıp evine götürebildiğini, hatta maddi açıdan zor durumda olan memurların da bahçeden faydalanabildiğini kaydetti.

Üretimle doğrudan kendilerinin ilgilenmediğini, çalışanların mesai saatleri dışında bahçeyle ilgilendiğini anlatan Urbaş, ''İhtiyaçları kadar evlerine götürüyor. Bu uygulamanın sosyal boyutu çok önemli. Bahçelerde ilaçlama da yapılmıyor. Tamamen organik ürünler yetiştiriliyor'' dedi.

İşçi Mustafa Ataç ise kimi zaman pazar ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, bu bahçe sayesinde biraz olsun rahatladıklarını ifade ederek, ''Fakülte yetkilileri böylesine güzel bir imkan sundular. Haftada bir bahçeden istediğimiz kadar evimize götürebiliyoruz. Bu yaz ayında pazar parasını nasıl ayırırız diye düşünmedik. Bahçe sayesinde evime taze, organik sebze götürüyorum. Üretimde kuş gübresi kullanılıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber