Hastanede bebek skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de yaklaşık 3 hafta önce evindeki kanepeden düşen 4 aylık bebeğin, hastaneye götürüldükten 12 saat sonra ölmesi üzerine, ailesi, ihmali olduğunu öne sürdükleri Balıkesir Devlet Hastanesi görevlileri hakkında, Balıkesir Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Rabia'nın annesi Ayşe ve babası Ali Ellikçi, Valilik ve Cumhuriyet Savcılığına verdikleri dilekçelerde, Alihikmetpaşa Mahallesi'ndeki evlerinde kanepeden düşen bebeklerini, 10 dakika içinde Balıkesir Devlet Hastanesi acil servisine götürdüklerini bildirdi.

Dilekçede, bebeğin başında şişlik olmasına rağmen gerekli tedavi yönteminin uygulanmadığını iddia eden Ellikçi ailesi, hastane görevlilerinin, ağrı kesici ve ateş düşürücü şurup vererek eve gönderdikleri bebeğin 12 saat sonra öldüğünü, bunda hastane görevlilerinin ihmali bulunduğunu öne sürdü. Ali Ellikçi (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğinin başındaki şişliğin dikkate alınması ve gerekli tıbbi tedavinin uygulanması halinde Rabia'nın bugün hayatta olacağını savundu. Rabia'yı, 5 Ağustos gecesi kanepeden düşmesinin hemen ardından hastaneye götürdüklerini ifade eden baba Ellikçi, şunları söyledi:

''Acil servisteki sağlık görevlilerine kızımızın kanepeden düştüğünü, kafasında şişlik bulunduğunu söyledik ama onlar röntgen ya da tomografi çektirme gereği duymadan sadece sağlık karnesine ağrı kesici, ateş düşürücü bir şurup yazdı. Doktor, 'gece kusarsa veya gözünde kayma olursa geri getirirsin' diyerek 3-5 dakika içinde bizi hastaneden gönderdi. Doktorun önerisi doğrultusunda eve getirdiğimiz bebeğimiz, annesi şurubunu içirdikten sonra uyudu. Sabah vücudunda morarmalar olduğunu görüp yeniden hastaneye götürünce Rabia'nın öldüğünü söylediler. yıkıldık. Sonradan öğrendik ki bu tür düşme vakalarında hastanın bir süre müşahede altında tutulması gerekiyormuş.''

Bu arada, Balıkesir Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili daha önce başlattığı soruşturma çerçevesinde ailenin şikayetinin de değerlendirildiği öğrenilirken, ailenin başvurusu üzerine Balıkesir Valiliğinin de soruşturma başlattığı bildirildi. Resmi kayıtlara, ''şüpheli ölüm'' olarak geçen olayla ilgili soruşturma başlatılmış, küçük Rabia, Bursa Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldıktan sonra defnedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber