İstanbul için ilçe ilçe yaz okulu rehberi!

Okullar yarın kapanıyor. 3 aylık yaz tatiline girecek öğrenciler için hem İBB hem de ilçe belediyeleri birbirinden renkli yaz spor okulu programları düzenliyor. Kayıtlar başladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul için ilçe ilçe yaz okulu rehberi!

İlk ve ortaöğretim öğrencileri için son ders zili bu cuma çalacak. 3 aylık uzun bir tatil dönemine girecek öğrencilerin bu tatili en verimli şekilde değerlendirmeleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çok kapsamlı bir yaz okulu programı mevcut. Futboldan voleybola, cimnastikten buz patenine kadar 13 farklı branşta ders verilecek Yaz Spor Okulları İkitelli, Beyoğlu, Silivri gibi birçok farklı lokasyonda aynı anda başlayacak. Kayıtlar bu hafta içinde başladı ve 19 Haziran'a kadar devam edecek. 22 Haziran'da start alacak Yaz Spor Okulları 11 farklı tesiste 21 Ağustos'a kadar iki dönem şeklinde hizmet verecek.

13 FARKLI BRANŞ

İBB'nin 37 spor tesisinde ücretsiz spor yapma imkanı sunacak olan yaz spor okulları Anadolu yakasında 5, Avrupa yakasında 6 olmak üzere toplam 11 tesiste hizmet verecek. İBB Yaz Spor Okulları'nda 6 ile 12 yaş aralığındaki çocuklara cimnastik, futbol, futsal, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, masa tenisi, atletizm, tekvando, karate, okçuluk ve buz pateni olmak üzere toplam 13 farklı branş ve çeşitli eğitsel oyunlarla çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve spor yaparak yetişen bireyler olmaları hedefleniyor.

KAYITLARDA SON TARİH 19 HAZİRAN

İBB'nin yaz okullarında 1 Haziran'da başlayan kayıtlar ayın 19'una kadar devam edecek. Kayıtların ardından dörder haftalık iki dönem halinde gerçekleşecek okullarda ilk dönem 22 Haziran'da başlayıp 24 Temmuz'da sona erecek. 27 Temmuz'da başlayacak olan ikinci dönem ise 21 Ağustos'ta bitecek.

ÇOCUKLAR İÇİN ALTERNATİF BRANŞLAR

İstanbul'daki birçok belediyenin de alternatif yaz spor okulu programları mevcut. 39 ilçenin büyük çoğunluğunun ilçede yaşayan çocuklar için özel programlar uyguladığını söylemek mümkün. Haziran ayı içerisinde yaz okulu programı belli olan ilçeler ve programları ise şöyle:

EYÜP BELEDİYESİ: Eyüp Belediyesi Yaz Okulları'nda, öğrencilere yaz okullarına geldiklerinde birinci saat spor, ikinci saat iletişim eğitimi, üçüncü saat spor, dördüncü saat ise Kuran-ı Kerim eğitimi verilecek. Belediye, çocuklara ücretsiz kıyafet, spor malzemesi ve spor çantası da dağıtacak. 22 Haziran- 21 Ağustos tarihleri arasında devam edecek kurslar için kayıtlar başladı.

KADIKÖY BELEDİYESİ: Kadıköy Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz okulunda Badminton, Basketbol, Boks, Futbol, Judo, Tenis, Voleybol, yaratıcı drama, oyunlu cimnastik branşlarına 7-18 yaş çocuklar, yüzme için ise 6-12 yaş çocuklar kayıt yaptırabilecek. 22 Haziran'da başlayacak okullar 4 Eylül'e kadar devam edecek.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ: Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştireceği atölye çalışmalarının kayıtları 16-26 Haziran tarihleri arasında ATAMEM, Kayışdağı Lions, İnönü, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca, 30 Ağustos, Aşık Veysel, Mustafa Kemal Ataevi - Sosyal Hizmet Merkezleri ve Ferhatpaşa Gençlik Merkezi'nde yapılacak. 7-15 yaş arasındaki çocukların katılacağı çalışmalar 29 Haziran'da başlayıp 14 Ağustos'ta sona erecek.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: Beşiktaş Belediyesi'nin Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediği Yaz Okulu için önkayıtlar başlıyor. Beşiktaş'ta yaşayan 6-14 yaş arası çocukların yaz tatillerini değerlendirebilecekleri ücretsiz yaz kursu için önkayıtlar 8-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her çocuk bir sosyal, bir spor branşı olmak üzere 2 branşa kadar kursa kayıt olabilecek.

BEYOĞLU BELEDİYESİ: Beyoğlu Belediyesi'nin, çocuk ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak, yaz tatillerini verimli ve aktif geçirmelerini sağlamak için her yaz düzenlediği Yaz Spor Okulları, 15 Haziran 2015 tarihinde başlıyor.

GÜNGÖREN BELEDİYESİ: Güngören'de ikamet eden 6-14 yaş gruplarındaki öğrencilere yönelik Yaz Spor Okulları Güngören Belediyesi'ne bağlı merkezlerde, ilköğretim okullarında, Merkez Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda uzman antrenör, eğitimciler ve gözetmenler eşliğinde gerçekleşiyor. Kayıtlar 1 Haziran - 20 Haziran arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber