Vekil danışmanına sigara soruları

TBMM Başkanlığı, yeni dönemde milletvekillerinin yanında danışman, 2. danışman ve yardımcı personel olarak görev yapacak personelin "sigara" alışkanlığını tespit ediyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekil danışmanına sigara soruları

ŞEBNEM HOŞGÖR

TBMM İdari Teşkilat Yasası kapsamında her milletvekilinin, danışman, 2. danışman ve yardımcı personel olmak üzere 3 personel çalıştırma hakkı bulunuyor. Meclis'te daha önce bu personel işe başlarken tam teşekküllü bir hastaneden "sağlık raporu" alıyor, ancak kendilerine herhangi bir form doldurtulmuyordu. TBMM yönetimi, 7 Haziran seçimi sonucu oluşan 25. parlamento dönemi itibarıyla bu konuda yeni bir uygulama başlattı. Halen devlet memuru olup geçici görevlendirme ile TBMM'de çalışanlar da dahil olmak üzere milletvekili personeli olarak görev yapacak herkesten "İşe giriş/periyodik muayene formu" doldurması istendi.

Formadaki sorular

Söz konusu formda personele kronik bir rahatsızlığı olup olmadığı, halen herhangi bir tedavi görüp görmediği, hastanede yatıp yatmadığı, ameliyat olup olmadığı, iş kazası, meslek hastalığı geçirip geçirmediğinin yanı sıra, sigara içip içmediği, Alkol alıp almadığı sorusu da yöneltildi. Formda sigara için "bırakmış" seçeneğini işaretleyenlerden kaç yıl veya ay önce bıraktığı, ne kadar süreyle ve günde kaç adet içtiği, halen kullananlardan da kaç yıldır sigara kullanıp, günde kaç sigara tükettiği sorularına yanıt vermesi istendi. Alkol kullanımını tespite yönelik soruda ise kullananların kaç yıldır alkol kullandıklarını ve ne sıklıkla aldıklarını, bırakanlardan da kaç yıl önce bıraktığı, ne kadar yıl ve ne sıklıkla içtiklerini belirtmeleri talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber