KESK eyleminde PKK gerilimi

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK, hükümetin önerdiği yüzde 4'lük zam teklifini protesto etmek amacıyla oturma eylemi düzenledi. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un konuşması sırasında bir kişi, "Bunlar PKK'lı. Bunları ne konuşturuyorsunuz" diye bağırdı. Ancak bu kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

KESK'in, memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmeler sürerken Ankara'da düzenlediği 2 günlük eylemi başladı. Kızılay'daki Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan gruba DİSK, TMMOB ile bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

KESK Başkanı Tombul, toplu sözleşme ve grev haklarını kullanmakta kararlı olduklarını vurguladı. Bu yıl yapılan toplu görüşmelerin de bir "orta oyunu" olduğunu savunan Tombul, hükümetin konfederasyonlar arasında ayrım yaratmaya çalıştığını öne sürdü. Tombul, "Alnımız ak başımız dik. Hiçbir zaman kamu emekçilerini satmadık, satmayacağız" dedi. Tombul, yoksulluk sınırının, 1050 YTL olduğuna işaret ederek temel ücretin bu seviyeye çıkarılmasını ve yüzde 10 zam istediklerini bildirdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber