Sendikaların rekabeti halk desteğini azaltıyor

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Başkanı Uslu, memuru sendikalar arası rekabet konusunda uyardı. Memur bugün yeni teklif bekliyor

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, kamu sendikalarının aralarındaki rekabeti kamuoyuna yansıtmalarının onlara olan desteği azalttığını savundu. Uslu, Memur-Sen'in Sıhhıye'deki toplu görüşme takip çadırını ziyaret etti. İşçi hareketinin tüm desteğini kamu çalışanlarına belirten Uslu, kimi kamu sendikalarının, kendi örgütlerini öne çıkarma yarışını kamuoyuna yansıtmalarının kamu çalışanlarının çıkarlarını zedelediğini savundu. Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu da kayıtdışı istihdamın Türkiye'ye her yıl 8 milyar dolar kaybettirdiğini, ranta ve faizlere milyarlarca dolar gittiğini savunarak, "Bunlar ortada dururken hükümetin kaynak yok demesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Bu arada memur sendikalarıyla hükümet arasındaki toplu görüşmelerin 4. turu bugün. 3. turda hükümet, memur maaşlarına 2007 yılının birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 2'şer oranında zam teklifinde bulunmuş, enflasyon farkını da maaşlara yansıtmayı taahhüt etmişti.

YENİ TEKLİF BEKLENİYOR

Hükümetin bu teklifi, memur konfederasyonları tarafından "komik", ve "kabul edilemez" şeklinde değerlendirilmişti. Konfederasyonlar, hükümetin masaya "daha ciddi ve gerçekçi bir teklif" getirmesini istiyor. Türkiye Kamu-Sen aile ve çocuk yardımı hariç en düşük memur maaşının 1023 YTL, KESK 1054 YTL, Memur-Sen ise 1475 YTL'ye yükseltilmesini istiyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber