CHP'lilerden Sarıgül'ü yakan HDP taktiği

İstanbul'da CHP'den 9. sıra milletvekili adayı olan Mustafa Sarıgül'ün Meclis'e girememesinde bazı seçmenlerin 'bir taşla iki kuş' stratejisinin yer aldığı iddia edildi. Sarıgül'ün yerel seçimde kendisine 'Tatava yapma bas geç' diyerek destek veren seçmen bu kez HDP'yi destekleyerek 'Bir taşla iki kuş' kampanyası yürüttü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Haziran 2015 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'lilerden Sarıgül'ü yakan HDP taktiği

Seçimde 9. sırayı riskli görmeyen Sarıgül, neden Meclis dışı kaldı? CHP kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor. Seçim öncesi ŞişliBelediyesi koridorlarında başlayıp mahkeme koridorlarına kadar taşınan kavga Mustafa Sarıgül'e büyük darbe vurdu. CHP örgütlerinde çok da kabul görmeyen Sarıgül'e karşı cephe genişledi. Radikal'de yer alan habere göre Sarıgül'e karşı olan ve içlerinde CHP'lilerin de bulunduğu gruplar Sarıgül'ün aleyhinde çalıştı. Bıçak sırtı sayılabilecek bir yerden aday gösterilen Sarıgül'ün Meclis'e gitmesini istemeyen CHP'liler bile oy vermeyeceğini söylemeye başladı.

CHP'den HDP barajı geçsin kampanyası

Geçen yıl yerel seçimler sırasında AK Parti karşıtı olan gruplar CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'e "Tatava yapma bas geç" anlayışla oy vermişti. İddiaya göre aynı gruplar bu kez HDP'yi destekledi ve sosyal medyada Sarıgül karşıtı CHP'lilere de seslenerek 'Bir taşla iki kuş' (Hem Sarıgül Meclis dışında kalsın hem de HDP barajı geçsin) kampanyası yürüttü.

İddiaya göre bu kampanya etkili oldu. Birçok CHP'li bölgede CHP yerine HDP'ye oy verdi. CHP bölgede istediği oyu alamadı. HDP de barajı geçince Sarıgül Meclis dışında kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber