'Elma şekeri sunar gibi Başkakanlık sunmak ciddiyetsizlik'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Kılıçdaroğlu'nun önerisini ciddiye almadıklarını belirtirken, "Elma şekeri sunar gibi 'Başbakanlığı size veriyorum' demek işin ciddiyetini uygun düşmeyen bir yaklaşım. Ayaküstü aklına gelen bir şey söylüyor ve medyaya servis yapıyor. Kamuoyunun zihnini bulandırıyor" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Elma şekeri sunar gibi Başkakanlık sunmak ciddiyetsizlik'

"Koltuk meraklısı değiliz, istikbalin peşindeyiz" diyen MHP lideri Bahçeli, CHP liderinin önerisi için de "Ciddiye alınacak yanı yok" yorumunu yaptı

ÖNDER YILMAZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlık koltuğunu MHP liderine bırakabileceğini söylemesini, "bu işler oyuncak mı?" sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun teklifine Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor. Bu işler oyuncak mı? Devlet yönetimi söz konusu, Başbakanlık sende kalsın ne demek? Biz koltuk meraklısı değiliz. Bu işin ciddiyetinden çok uzak yaklaşım. Ciddiye alınacak yanı yok" sözleriyle yanıt verdi.

Bahçeli şöyle konuştu: "Geçmişte yaşanan onca rezaleti bir çırpıda gündemimizden çıkaramayız. Kırmızı çizgilerimizi eleştirenler, bizden taviz bekleyenler, arka kapı diplomasisi uygulayanlar ilkesizliklerinin kurbanı olduklarını iyi bilmelidirler. Hırsızlar dışarıda gezerken biz hükümet sıralarında oturacağız öyle mi? Türklük ve Türk milleti süreç ihaneti tarafından cendereye alınmışken, biz kırmızı plakalarla gezeceğiz öyle mi? Yok böyle bir dünya! Biz ikbalin değil, istikbalin peşindeyiz. Biz millet ve Vatan davasının savunucusuyuz."

Bahçeli'nin CHP'nin önerisi ile ilgili kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede, "Kırmızı çizgilerle kırmızı plakayı karıştırıyorlar" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

'Elma şekeri sunar gibi'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise, Kılıçdaroğlu'nun önerisini ciddiye almadıklarını belirtirken, "Elma şekeri sunar gibi 'Başbakanlığı size veriyorum' demek işin ciddiyetini uygun düşmeyen bir yaklaşım. Ayaküstü aklına gelen bir şey söylüyor ve medyaya servis yapıyor. Kamuoyunun zihnini bulandırıyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise, koalisyon için CHP ve MHP'nin milletvekili sayısının yeterli olmadığını belirtti. Halaçoğlu, "Burada üçüncü partinin desteği HDP'dir. Genel Başkanımız, Bizim HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber