Gökçek'ten 'Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı' açıklaması...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"BU YOLUN YAPILMASI İÇİN KANUN ÇIKARAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN HÜKÜMETİNDEN BAŞKA İLGİ GÖSTEREN OLMADI, NİÇİN İSMİNİ VERMEYEYİM"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni yapılan Esenboğa yoluna 'Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı' isminin verilmesinden dolayı kendisine "yağcılık yapıyor" şeklinde yakıştırmada bulunulmasına çok kırıldığını belirterek, "Sayın Erdoğan ile senelerce aynı partinin içinde arkadaşlık yaptık, niçin yağcılık yapayım. Bir yere gelme talebim yok ki yağcılık yapayım" dedi.

Dün akşam TGRT Haber'de Nuri Elibol ve Murat Odabaş'ın sunduğu Ankara gündemi programına katılan Gökçek, şimdiye kadar yaşayan birçok siyasinin isimlerinin cadde, sokak veya parklara verildiğini hatırlatarak, "Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve birçok siyasetçinin isimleri de buna dahildir. Bunlarda hiçbir yaygara çıkmadı. konu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olunca ortalık karışıyor" şeklinde konuştu.

Gökçek, bazı gazetelerde kendisi aleyhinde, "Bşbakan Erdoğan'a yağcılık yapıyor" şeklinde yazıların yer aldığını belirterek, "Bu tür yazıları üzülerek okudum. Benim Başbakan Erdoğan'a yağcılık yapmaya ihtiyacım yok. Bir yere gelme talebim de yok. O tabirleri kullananların hepsine iade ediyorum" dedi.

Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın isminin verilmesini istememesi halinde konuyu belediye meclisine taşıyacaklarını belirterek, "Belediye meclisi buna ne karar verir bilemem. Erdoğan, ne emir verirse yerine getiririm ama bu konuda bir şey söyleyemem" diye konuştu.

Erdoğan'ın ismine gelen tepkilerin kişisel tepkiler olduğunu da belirten Gökçek, "23 yıldan beri belediye başkanlığı yapıyorum. Niçin bu yol diğer hükümetler tarafından kanun çıkarılıp yapılmadı. Bu yolun yapılmasına Recep Tayyip Erdoğan hükümetinden başka ilgi gösteren hükümet olmadı. Niçin ismini vermeyeyim. Bu yol Ankara'nın değil Türkiye'nin giriş kapısıdır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber